Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του iOS και του Android, είναι ότι το τελευταίο αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει τους χρήστες να προβούν στην εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτα app stores, κάτι που δεν θα το συναντήσεις στο iOS.

google

Σύμφωνα με το News18.com,  ο Sundar Pichai, ο CEO τόσο της Alphabet όσο και της Google κατά τη διάρκεια της δίκης που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ η εταιρεία, ανέφερε ότι λέει ξεκάθαρα στους χρήστες του Android πως δεν θα πρέπει να προβαίνουν στο seideloading εφαρμογών. Δεν είμαστε υπέρ της εγκατάστασης εφαρμογών στο Android εκτός Play Store, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι ασφαλείας για το smartphone σου, με το malware να εγκυμονεί συνεχώς.

Και ήταν ακριβώς αυτή η κύρια ανησυχία του Steve Jobs από την πρώτη ημέρα ύπαρξης του App Store.  Δεδομένου ότι οι εφαρμογές μπορούν να περάσουν εύκολα το σκανάρισμα και στη συνέχεια να φορτωθούν με malware μέσω ενός update, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις την εγκατάσταση εφαρμογών από developers που δεν εμπιστεύεσαι. Αν και ο Digital Market Act θα καταστήσει υποχρεωτικό το άνοιγμα του iOS όπως όλα δείχνουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.