Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η ομάδα ερευνητών Atlas VPN, το Google Play Protect ανιχνεύει μόλις το 31% των spyware και άλλων απειλών. Το spyware, αποτελεί μια συλλογή εργαλείων (εφαρμογές και software) που επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει και να καταγράψει τη δραστηριότητα της συσκευής. Ο κυβερνοεγκληματίας, μπορεί να συλλέξει όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τον τύπο της συσκευής, login passwords από τις email διευθύνσεις, banking apps και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Η AV Test, ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο έρευνας ασφαλείας που δραστηριοποιείται για πάνω από 15 χρόνια, δοκίμασε τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ασφαλείας για να διαπιστώσει τις καλύτερες όσον αφορά την ανίχνευση spyware. Η κάθε εφαρμογή, έπρεπε να ανιχνεύσει 29 stalkerware απειλές. Η ανάλυση – δοκιμή διεξήχθη τον Ιούλιο του 2021. Τις χειρότερες δυστυχώς επιδόσεις, σημείωσε το Google Play Protect, με μόλις 9 ανιχνεύσεις από τις 29 και ποσοστό επιτυχίας μόλις 31%.

stats

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.