Με την Game Developers Conference να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Google ανέβασε στο blog της μερικές βελτιώσεις που θα δούμε σε επερχόμενο update του Google Play Games. Φαίνεται ότι το μήνυμα εμφανίστηκε στο Android Developer Blog, όπου η εταιρεία αποκάλυψε τα νέα χαρακτηριστικά του Play Games μαζί με άλλες υπηρεσίες.

Το blog post ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την μνήμη cache του Google search δίνοντάς μας μια πρώτη ματιά στο τι θα δούμε.

Google-Play-Games-logo

Αρχικά η Google θα επιτρέπει στους παίχτες να στέλνουν εικονικά αντικείμενα για παιχνίδια σε φίλους τους στο Google+. Επίσης η εφαρμογή Play Games θα υποστηρίζει multiplayer invites και θα προσθέσει 18 νέες κατηγορίες παιχνιδιών, έτσι θα κάνει ευκολότερο για τους παίχτες να ανακαλύπτουν περισσότερους συμπαίχτες και νέα παιχνίδια.

Επιπρόσθετα, η Google θα φέρει turn-bases και real-time multiplayer δυνατότητες για το Android και iOS. Πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι θα δούμε cross-platform multiplayer μεταξύ χρηστών διαφορετικών πλατφόρμων. Αυτό προς το παρόν ισχύει για περιορισμένους τίτλους όπως για παράδειγμα το Minecraft.

gdc-2014-blog-post
Κάπως έτσι θα δουλεύουν τα δώρα στο νέο Play Games

Η εταιρεία θα διευκολύνει την ανάπτυξη cross-platform παιχνιδιών με το Play Games Unity Plug-in και το Play Games C++ SDK.

Επίσης η Google Play Developer Console θα αναβαθμιστεί προσθέτοντας ένα ημερήσιο πίνακα εργαλείων, ο οποίος απεικονίζει τα στατιστικά των παικτών συμπεριλαμβανομένων των ενεργών ημερησίων χρηστών, των achievement και διαφόρων άλλων.

Της 18 Μαρτίου η Google θα φιλοξενήσει μια Developer Day στην GDC όπου θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες μαζί με διάφορες προσθήκες για gaming στα Google Glasses.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.