Οι μετοχές της Google βυθίστηκαν πάνω από 4% μόλις εχθές, Δευτέρα, από ένα και μόνο δημοσίευμα των New York Times, που μιλούσε ότι η Samsung σκοπεύει να εγκαταλείψει την Google και να επιλέξει την Bing της Microsoft σαν την default μηχανή αναζήτησης στα smartphones της. Ωστόσο όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον σε αγορές όπως οι ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο Andreas Proschofsky στο Twitter, όλοι οι κατασκευαστές του Android, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν μια συμφωνία με τη Google που ονομάζεται Mobile Application Distribution Agreement (MADA), αν θέλουν να έχουν το Google Play Store και άλλα Google apps στα τηλέφωνά τους.

Η εν λόγω συμφωνία έχει συγκεκριμένους κανόνες με τους οποίους οι OEMs θα πρέπει να συμμορφώνονται. Ένας από αυτούς απαιτεί να είναι η μηχανή αναζήτησης Google η default επιλογή αν θέλει να έχει η Samsung το Google Play Store στις συσκευές της.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμφωνία MADA δεν περιλαμβάνει τους ίδιους όρους παντού. Για παράδειγμα, η Google είχε επιλέξει να αλλάξει τους όρους στην Ευρώπη, το 2018, μετά την επιβολή από τις ρυθμιστικές αρχές προστίμου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη τη χρονική στιγμή, η εταιρεία είχε βγάλει το Google Search και τον Chrome, από τη λίστα των εφαρμογών Google που απαιτούνταν από τους OEMs να έχουν προεγκατεστημένες στις συσκευές τους αν ήθελαν να έχουν το Google Play και τα Google Play Services.

Η Ινδία, είναι μια χώρα η οποία προσπαθεί να διαμορφώσει τους δικούς της κανόνες, όπου το μόνο app που θα απαιτείται να είναι προεγκατεστημένο θα είναι το Gooogle Play Store. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν την default μηχανή αναζήτησης.

Xiaomi 13 Ultra: Ανακοινώθηκε και είναι το απόλυτο φωτογραφικό κινητό!

Εν ολίγοις, ακόμη και αν η Samsung δεν μπορεί να μεταβεί στη Bing σαν τη default επιλογή παντού σε όλο τον κόσμο, η απειλή στην κυριαρχία της Google συνεχίζει να υφίσταται σε χώρες όπου έχουν τις δικές τους εκδόσεις MADA. Σε αυτές τις χώρες, η Samsung και οι άλλοι κατασκευαστές μπορούν κανονικά να παρέχουν την Bing σαν τη default επιλογή, χωρίς καν να καλούνται να αναφέρουν και τη Google σαν εναλλακτική επιλογή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.