Απέχουμε μόλις λίγες ώρες από την ανακοίνωση της τελευταίας και πιο πρόσφατης γενιάς της σειράς του Google Pixel. Ωστόσο, νέα δεδομένα που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, δείχνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί τις συσκευές της Google και τις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις.

Google Pixel
screen post @ Unsplash.com

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά μόλις τώρα αγγίζει τις 30 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2016.  Οι πωλήσεις ανέκαθεν κινούνταν πολύ χαμηλά. Μια πιο αισιόδοξη εικόνα διαμορφώθηκε κάπου στο 2019, με το Pixel 3a και τις αναφορές για αύξηση κατά δυο φορές των πωλήσεων σε ένα χρόνο και έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια μονάδες σε έναν μόνο χρόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της IDC, που δημοσιεύθηκαν στο Twitter από τον Vlad Savov του Bloomberg, οι πωλήσεις του Google Pixel μέχρι σήμερα διαμορφώνονται στις 27.6 εκατομμύρια μονάδες. Εν ολίγοις, τα προηγούμενα έξι χρόνια, η εταιρεία πουλούσε περίπου 4.6 εκατομμύρια μονάδες κάθε χρόνο κατά μέσο όρο, αν και όπως αναφέρθηκε κάποια χρόνια ήταν καλύτερα από άλλα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, με τον αριθμό να είναι πολύ μικρός. Αν συγκριθεί με τη Samsung, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευών στο κόσμο, οι πωλήσεις της εταιρείας είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με της Google και αυτό μόνο το 2021.

Παρά τη μεγάλη αυτή απόσταση, θα πρέπει να σημειωθεί και η σαφής βελτίωση που καταγράφεται από τη μεριά της Google. Η σειρά Google Pixel 6 εμφανίζονται να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ της οικογένειας και ότι οι μονάδες που πούλησε είναι μεγαλύτερες από τις συνολικές δυο γενεών Google Pixel smartphones.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι αλλά όταν πρωτοξεκίνησαν τα pixel (nexus tote) ήταν περισσότερο developer phones χωρίς πολύ μεγάλο price tag με pure android experience. Τα αγόραζα φανατικά.
  Από τη στροφή στο pixel γύρισε σε κάτι πιο μπερδεμένο, είναι premium δεν ειναι εύκολα διαθέσιμα σε όλο το κόσμο και δεν είχαν και καμία τρελή καμπάνια. (αν δει κανεις τις τιμές των pixel στην Ελλάδα θα καταλάβει)
  Επιπλέον η Samsung πουλάει απο 2000 έως 150€ συσκευές. προφανώς και θα έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

  Γενικά αυτά τα μεγέθη δεν μου λένε τίποτα, αν και θα προτειμούσα ένα ποιο affordable pixel από ένα galaxy S.

 2. Αρα δεν πουλούσε πριν ενώ με το 6 και μετά άρχισε να πουλάει. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πρώτα pixel απευθύνονταν σε φαν των πρώην nexus (κυρίως για προγραμματιστές) ενώ το μεγαλύτερο shelling point ήταν το Software.
  Παρόλα αυτά σε τιμές αντίστοιχες των iphone και Galaxy s δεν πουλούσε τόσο.
  Όταν βγήκε η σειρά a όμως “μπήκε” κι άλλος κόσμος στο κοινό των πίξελ και με τους πειραματισμούς από pixel 5 και μετά να ρίξει τις τιμές βρήκε τη χρυσή τομή για το που ανήκει το πίξελ.
  Έτσι έχουμε πίξελ 6 όλο φτιαγμένο από την ίδια εταιρεία σε χαμηλότερη τιμή από ότι όλοι προέβλεπαν και μάλιστα πιο φθηνό από το premium midrange pixel 5!
  Φέτος λοιπόν συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Δεν πήγε λοιπόν να ανταγωνιστεί το iphone και τα Galaxy όπως έκανε παλαιότερα και όπως δήλωσε “αν και σε αυτή την κατηγορία η τιμή ξεκινά από 799 το 7 κόστιζε μόλις 599 γιατί θέλουμε να το δοκιμάσουν περισσότεροι άνθρωποι” .
  Μακάρι να μείνει εκεί η τιμή εγώ λέω και ας μην ανταγωνιστεί κατά μέτωπο με iphone (αν και η χαμηλότερη τιμή και τα specs πάλι το τοποθετούν απέναντι από την apple και μάλιστα ς πιο οικονομική Android λύση.)
  Θα δείξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.