Τα Google Pixel 7 και Google Pixel 7 Pro είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα καμεροκινητά που μπορείς να αγοράσεις. Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας του Google Pixel 8 με σημαντικές αναβαθμίσεις ως προς την κάμερα. Αν και τα τηλέφωνα απέχουν αρκετούς μήνες από το επίσημο λανσάρισμά τους, ένα νέο leak αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των καμερών.

pixel 8 pro

Με το Google Pixel 8 η Google πραγματοποιεί την μετάβαση στον ISOCELL GN2 της Samsung, εν ολίγοις κατά 35% μεγαλύτερος αισθητήρας. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του φωτός που προσλαμβάνεταi, βοηθώντας τις low light δυνατότητες και το dynamic range. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο αισθητήρας πλέον υποστηρίζει Staggered HDR, που επιτρέπει την κάμερα να λαμβάνει ταυτόχρονα φωτογραφίες μακράς και μικρής έκθεσης, μειώνοντας τη θόλωση της κίνησης και τα φαινόμενα ghosting.

Αν και ο ISOCELL GN2 και το Tensor G3 chip υποστηρίζει 8K video recording, η Google μάλλον δεν θα προσθέσει την εν λόγω υποστήριξη εξαιτίας των περιορισμών ως προς τη θερμοκρασία.

Ωστόσο όμως δεν είναι η μόνη αναβάθμιση που η Google ετοιμάζει για τη σειρά Pixel 8 series. Το επερχόμενο Pixel 8 Pro θα χρησιμοποιεί 64MP Sony IMX787 αισθητήρα σαν ultrawide κάμερα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Google χρησιμοποιεί τον ίδιο Sony αισθητήρα στο Pixel 7a σαν την κύρια κάμερα.

Όπως σημειώνει το androidauthority τα Pixel smartphones υστερούσαν στις ultrawide δυνατότητες με τη μετάβαση στον μεγαλύτερο αισθητήρα στο Pixel 8 Pro να το αλλάζει. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι στο σημείο της κάμερας του Pixel 8 Pro μάλλον θα τοποθετηθεί και αισθητήρας θερμομέτρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την ανέπαφη μέτρηση της θερμοκρασίας.

Οι επερχόμενες αναβαθμίσεις όσον αφορά το hardware είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Η Google ετοιμάζει και ορισμένα νέα camera features. Ειδικότερα, το Adaptive torch θα προσαρμόζει την ένταση του LED flash ανάλογα τη σκηνή για να διασφαλίσει ότι οι low light φωτογραφίες δεν έχουν γίνει overexposed. Υπάρχει παράλληλα λειτουργία Segmenation AWB, στην οποία το Pixel 8 θα χρησιμοποιεί AI για να χωρίσει τη φωτογραφία σε διαφορετικά μέρη και να εφαρμόσει επιλεγμένο processing ανάλογα με τις ανάγκες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.