Ένα Google Pixel 4a με προεγκατεστημένο το προσαρμοσμένο ArcaneOS εμφανίστηκε το 2021. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιήθηκε από το FBI σε παγκόσμιες επιχειρήσεις για τη σύλληψη εγκληματιών. Μετά από παρέλευση 2 ετών, το Google Pixel 6a παίρνει τη θέση του με προεγκατεστημένη μία custom ROM του FBI. Η συσκευή έρχεται με τρεις προεγκατεστημένες εφαρμογές και δεν έχει bootloader που μπορεί να ξεκλειδωθεί, όπως το αντίστοιχο Pixel 4a. Εικόνες αποκαλύπτουν τη custom ROM του FBI.

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας, η καινοτομία δεν γνωρίζει όρια. Πρόσφατα, οι λάτρεις της τεχνολογίας και οι λάτρεις των smartphones γοητεύτηκαν από μια μοναδική αποκάλυψη: το Google Pixel 6a, γνωστό για τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του, εντοπίστηκε να τρέχει μια custom ROM που δημιουργήθηκε από το FBI. Αυτή η απροσδόκητη σύζευξη τεχνολογίας αιχμής και κυβερνητικής τεχνογνωσίας προκάλεσε περιέργεια και ίντριγκα. Πέρα από τα πρωτοσέλιδα, υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα, σκοπός και μήνυμα που περικλείεται σε αυτό το εξαιρετικό περιστατικό.

Google Pixel 6a FBI

Ο εσωτερικός αριθμός έκδοσης αυτής της προσαρμοσμένης ROM του FBI είναι TP1A.220624.021.A1.2022121400. Αυτός ο εσωτερικός αριθμός έκδοσης είναι παρόμοιος με τον αριθμό έκδοσης της ενημέρωσης GrapheneOS Σεπτεμβρίου. Οπότε, μπορεί επίσης να είναι μια προσαρμοσμένη ROM που βασίζεται στο GrapheneOS. Η custom ROM του FBI για το Google Pixel 6a περιλαμβάνει την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του Σεπτεμβρίου. Η έκδοση baseband είναι 220720 και η έκδοση BootLoader είναι bluejay-1.2-8893284. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το σύστημα έφτασε στο κοινό αμέσως μετά την κυκλοφορία του Pixel 6a.

Ολόκληρη η αρχική διαδικασία εγκατάστασης είναι η ίδια με μια συνηθισμένη προσαρμοσμένη ROM που βασίζεται στο AOSP. Σύμφωνα με την πηγή, επιλέγουν πρώτα η γλώσσα. Στη συνέχεια, εισάγουν τις πληροφορίες για την ημερομηνία και την ώρα. Μετά από αυτό, το σύστημα ελέγχει την κάρτα SIM. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, πρέπει να δημιουργήσουν έναν κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή. Παρόλο που το FBI είναι αμερικανική υπηρεσία, η συσκευή έχει γραμμωτό κώδικα CE στο πίσω μέρος και έχει τον αριθμό μοντέλου G1AZG. Σύμφωνα με τον πηγαίο κώδικα του Google Tensor, το μοντέλο G1AZG είναι για την ΕΕ.

Στον πυρήνα της, η εμφάνιση της custom ROM του FBI στο Google Pixel 6a δείχνει την αρμονική σύνδεση μεταξύ καινοτομίας και ασφάλειας. Σε έναν κόσμο όπου οι ψηφιακές απειλές ελλοχεύουν, η συνεργασία μεταξύ ενός κορυφαίου τεχνολογικού γίγαντα και μιας εξέχουσας υπηρεσίας ασφαλείας αντιπροσωπεύει μια κοινή δέσμευση για τη δημιουργία ασφαλών, φιλικών προς τον χρήστη συσκευών. Αντικατοπτρίζει τη στροφή προς ένα μέλλον όπου η πρωτοποριακή τεχνολογία δεν αφορά μόνο τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές, αλλά και την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Ο σκοπός πίσω από αυτή τη συνεργασία υπερβαίνει την απλή ενσωμάτωση λογισμικού. Πρόκειται για την ενδυνάμωση των χρηστών με ένα καλύτερο επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του FBI στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, η Google στοχεύει να θωρακίσει τις συσκευές της έναντι πιθανών απειλών. Έτσι θα διασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τα smartphones τους με εμπιστοσύνη. Ο σκοπός εδώ είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα όπου η καινοτομία δεν θα έχει ανησυχίες για την ασφάλεια. Αντίθετα, οι χρήστες θα έχουν τη βεβαιότητα ότι τα ψηφιακά τους δεδομένα είναι ασφαλή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.