Η Huawei και η Google αυτή την περίοδο ηγούνται στο χώρο της φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με τα Night Modes και Night Sight features να σημειώνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν και ακόμη περιμένουμε την τελική έκδοση του λογισμικού της Google, το androidauthority συγκρίνει τα δυο smartphones με το pre-release Google Camera APK.

Και οι δυο τεχνολογίες βασίζονται στην ίδια ιδέα. Οι κάμερες λαμβάνουν πολλές φωτογραφίες σε ένα πλήθος διαφορετικών exposures εντός μερικών δευτερολέπτων και στη συνέχεια τις ενσωματώνουν σε ένα και μόνο frame, συλλέγοντας αρκετό φως για τη σωστή έκθεση των shadows. Ανάλογα με την ώρα που έλαβες τη φωτογραφία, τον αριθμό των exposures και το πως οι αλγόριθμοι συνδυάζουν και επεξεργάζονται τις φωτογραφίες, τα αποτελέσματα μπορούν να μοιάζουν πολύ διαφορετικά.

Οι φωτογραφίες ακριβώς από κάτω λήφθηκαν με τη χρήση τρίποδου. Τα κινούμενα χέρια, δεν θα παράγουν ένα αποτέλεσμα τόσο καλό. Αρχικά, έχουμε μια δοκιμή των καμερών των δυο συσκευών χωρίς τα HDR camera modes.

Αριστερά Mate 20 Pro, δεξιά Google Pixel 3

Όπως σημειώνει το Android authority, εδώ το Mate 20 Pro έκανε πολύ καλή δουλειά στο σκοτάδι. Ο θόρυβος είναι πολύ πιο λίγος από το Pixel 3. Το Pixel 3 κάνει overexpose το κερί, ενώ το Mete 20 Pro αντιμετωπίζει καλύτερα την όλη σκηνή.

Αριστερά το Mate 20 Pro και δεξιά το Google Pixel 3 (Night Mode/Night Sight)

Εδώ και οι δυο φωτογραφίες, έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Το Pixel 3 όπως σχολιάζει το androidauthority παρουσιάζει περισσότερο θόρυβο σε σχέση με το Mate 20 Pro. Επιπλέον έχει καλύτερη ισορροπία λευκού και εύρος χρωμάτων. Την ίδια στιγμή η φωτογραφία από το Mate 20 Pro δεν έχει τόσο πολύ θόρυβο, κάτι που οφείλεται στη χρήση του denoise post-processing, εις βάρος όμως κάποιων λεπτομερειών. Βέβαια, κάνει λίγο καλύτερη δουλειά στο να λάβει όλες τις σκοτεινές λεπτομέρειες της εικόνας.

Συνολικά και οι δυο κάμερες βελτιώνουν το exposure σε αυτά τα modes, υποδεικνύοντας σαφώς πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι επιλογές.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω τι βλέπει το site ή ο συντάκτης του άρθρου, αλλά έστω και από αυτό το μικρό (σε ανάλυση) δείγμα, η κολοκύθα του Pixel καιθώς και όλο το “περιβάλλον” είναι σαφώς καλύτερο στο Pixel. Ανάγλυφα της κολοκύθας καθώς και του τραπεζιού ή του τοίχου έχουν χαθεί στο Mate. Δεν πειράζει ο λίγος θόρυβος….

    • Γενικότερα δεν θα το χαρακτήριζα δοκιμή, αλλά είπα να το γράψω έστω να πάρουμε μια ιδέα. Με μόνο ένα δείγμα δεν γίνεται η δουλειά …

    • Φυσικά κ φαίνεται ότι το pixel είναι καλύτερο.δεν έχω καμια προτίμηση σε κάποιο κινητό απτά δύο αλλά ο συντάκτης δε ξέρει από φωτογραφία…από σύνταξη μπορεί..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.