Ο δωρεάν απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος του Google Photos, εγκαταλείπεται οριστικά από την 1η Ιουνίου, που σημαίνει ότι έχουν μείνει μόνο μερικές εβδομάδες για να ανεβάσεις όλες τις φωτογραφίες και τα videos σου πριν εφαρμοστεί το όριο των 15GB. Όπως η εταιρεία είχε ανακοινώσει το προηγούμενο Φθινόπωρο, η πολιτική του Google Photos να επιτρέπει στους χρήστες τον συγχρονισμό απεριόριστου αριθμού υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και video θα καταργηθεί οριστικά και θα αντικατασταθεί από το όριο των 15GB.

google photos

Οτιδήποτε έχεις ανεβάσει πριν, δεν θα μετρήσει στο όριο, κάτι που σημαίνει ότι αν έχεις πλήθος φωτογραφιών στην κάμερα ή τον σκληρό σου, είναι ώρα να αρχίσεις το ανέβασμα. Ωστόσο θα πρέπει να θυμηθούμε τα εξής. Ο απεριόριστος χώρος ισχύει σε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, κάτι που σημαίνει ότι θα συμπιεστούν στα 16MP. Οτιδήποτε ανέβει σε αρχική ποιότητα, μετρά εις βάρος του ορίου.

Η Google πάντως έχει φροντίσει να ενημερώσει ξεκάθαρα τους χρήστες. Να τι αναφέρει στον δικό μας λογαριασμό:

Σημαντική ενημέρωση σχετικά με την πολιτική αποθηκευτικού χώρου Φωτογραφίες Google
Από τις 1 Ιουνίου 2021, οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα, θα συνυπολογίζονται στον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 15 GB του Λογαριασμού σας Google. Θέλαμε να σας ενημερώσουμε εγκαίρως, επειδή έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε υψηλή ποιότητα και επομένως θα επηρεαστείτε από αυτήν την αλλαγή.
Ελέγξτε τις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην εφαρμογή ή στον ιστότοπο των Φωτογραφίες Google σε κάθε συσκευή σας, για να δείτε ποιες συσκευές δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα. Αυτή η αλλαγή δεν ισχύει για το Pixel 5 και παλαιότερες συσκευές.
Λόγοι αλλαγής
Σήμερα, πάνω 1 δισεκατομμύριο χρήστες, ανάμεσα στους οποίους και εσείς, δημιουργούν κάθε εβδομάδα αντίγραφα ασφαλείας για 28 δισεκατομμύρια φωτογραφίες στις Φωτογραφίες Google. Προχωρούμε στη συγκεκριμένη αλλαγή, για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις και να χτίσουμε θεμέλια για το μέλλον.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε ήδη δεν επηρεάζονται
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας σε υψηλή ποιότητα πριν από τις 1 Ιουνίου 2021 δεν θα υπολογίζονται στον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 15 GB του Λογαριασμού σας Google.
Έχετε ακόμα 15 GB αποθηκευτικού χώρου
Μετά τη συστηματική μεταφόρτωση φωτογραφιών και βίντεο για μερικούς μήνες, θα δείτε μια εκτίμηση του διαστήματος για το οποίο επαρκεί ο αποθηκευτικός χώρος σας.
Υπάρχουν επιλογές για τη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου σας
Τον Ιουνίου, θα μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα νέο, δωρεάν εργαλείο το οποίο θα σας επιτρέπει να βρίσκετε και να ελέγχετε θαμπές, σκοτεινές και άλλες φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας, προκειμένου να σας βοηθήσει να μην υπερβείτε το όριο των 15 GB του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να αγοράσετε από το Google One, με κόστος από 1,99 €/μήνα για 100 GΒ.

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 1.Έχω ήδη back up στο PC. Αν φτάσω τ όριο σταματώ το upload.
  2. Χρησιμοποιώ το Google Photos πολυ πριν μπει σ εφαρμογή το όριο των 15GB.

  • Αν πας στο Google photos και τσεκαρεις ανά 500 επιλογές που σου δίνει την δυνατότητα μπορείς να τις κάνεις στον υπολογιστή σου save as

   • Δε βγάζω άκρη για να τις μεταφέρω, προσπαθώ καιρό, μπορείς να δώσεις διευκρινίσεις;;;

    • ρε παιδιά, το άρθρο λέει αντίθετα να τις ξεφορτωθείτε ΣΤΟ google photos, καθώς τώρα έχετε απεριόριστο χώρο μετά την 1η Ιουνίου, εκλείπει.

    • Στο Chrome, στην εφαρμογή Photos, επιλέγεις μέχρι 500 εικόνες. Με πατημένο το πλήκτρο “shift” πατάς το πλήκτρο “D” και τα αρχεία κστεβαίνουν στον υπολογιστή σας. Εναλλακτικά μετά την επιλογή εικόνων, εμφανίζεται στο πάνω μέρος νέα μπάρα, στα δεξιά έχει 3 κάθετες τελίτσες, τις κάνετε κλικ, πατάτε “download”.

 2. Ο περιορισμός υπάρχει εδώ και χρόνια. Ο όγκος δεδομένων που παρέχει η Google μοιράζεται στα photos, drive, κλπ.
  Βέβαια γιατί εσείς δε το ξέρατε..

 3. Απλά φτιάχνεις πολλά gmail
  Γιατί να αγοράσεις αποθηκευτικό χώρο χεχε
  (εν τω μεταξύ φανταστείτε τι υπερτεραστιους σερβερς έχει η γκουγκλ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.