Όλοι μας έχουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο με το οποίο μοιραζόμαστε φωτογραφίες πολύ συχνά. Πόσο βολικό θα ήταν να εμφανίζεται αυτό το άτομο στο μενού κοινοποίησης φωτογραφιών, ώστε να μην χρειάζεται να το ψάχνουμε συνέχεια; Η απάντηση προφανώς είναι πολύ και από ότι φαίνεται η Google το πραγματοποιεί. Σύμφωνα με το 9to5Google, το Android έχει προσθέσει αυτή την επιλογή ήδη στην beta του Android 14 QPR3 και εμφανίστηκε ήδη στο Pixel 6 Pro.

Για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos στο τηλέφωνό σας και να πατήσετε στην καρτέλα βιβλιοθήκη στο κάτω μέρος της οθόνης. Από εκεί μεταβείτε στο Προσθήκη αγαπημένης συντόμευσης και ακολουθείστε τις οδηγίες για να προσθέσετε το αγαπημένο σας άτομο.

Μετά από αυτό, όταν πατάμε παρατεταμένα σε μία φωτογραφία στο Google Photos, θα μας εμφανίζει την καρτέλα κοινής χρήσης. Σε αυτή θα εμφανίζεται το αγαπημένο σας άτομο πρώτο στην λίστα για γρήγορη αποστολή των φωτογραφιών.

Δυστυχώς όμως μπορείτε να δηλώσετε ένα μόνο άτομο σαν αγαπημένο πρόσωπο, όμως αυτό μπορείτε να το αλλάζετε κάθε φορά ανάλογα με την περίοδο. Αυτό το κάνετε πατώντας το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Από εκεί, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις φωτογραφιών > Κοινή χρήση > Γρήγορη κοινή χρήση.

Realme GT6: Πήρε πιστοποίηση και έχει τεράστια μπαταρία!

Θα χρειαστείτε την τελευταία έκδοση του Google Photos φυσικά για αυτή τη λειτουργία, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί και σε εμάς έχει έρθει ήδη και λειτουργεί πολύ καλά. Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για Android συσκευές και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε και το αν θα έρθει σε iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.