Στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Google Photos (v4.21), η Google προσθέτει επιτέλους ένα μεγαλύτερο εύρος υποστήριξης χρωμάτων, αν και μερικά προβλήματα είναι ορατά σε OnePlus 7 Pro. Για τους περισσότερους η υποστήριξη ενός μεγαλύτερου εύρους χρωμάτων δεν θα είναι και τόσο πολύ σημαντική προσθήκη. Αυτό που σημαίνει όμως, είναι ότι στις υποστηριζόμενες συσκευές, περισσότερα χρώματα σε κάποια αρχεία εικόνας της βιβλιοθήκης σας μπορούν πλέον να προβληθούν.

Αυτό, σε συνεργασία με την αναμενόμενη υποστήριξη λήψης μεγαλύτερου εύρους χρωμάτων από την Google Camera, μια εμπειρία η οποία θα χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος υποστηριζόμενων χρωμάτων κατά τη λήψη φωτογραφιών θα είναι εφικτή. Κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι οι ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες σας θα δείχνουν καλύτερες, σημαίνει απλά ότι το Google Photos θα μπορεί να σου δείξει περισσότερες πληροφορίες αν είναι εκεί.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Androidpolice είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη και λειτουργεί άριστα σε πλήθος συσκευών. Ωστόσο, εντόπισαν δυο προβλήματα όσον αφορά το OnePlus 7 Pro. Συγκεκριμένα, η συσκευή δεν φαίνεται να διαχειρίζεται τα color profiles τόσο καλά όσο άλλοι κατασκευαστές. Όπως σημείωσε και το XDA developers, το  over-saturated “Vivid” color setting έχει ελαφρώς διαφορετικά άσπρα σημεία όταν αλλάζουμε μεταξύ των gamut profiles. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Google Photos app λέει στο σύστημα να μεταβεί σε ένα πιο ευρύ color mode, ακόμη και αν η φωτογραφία δεν το χρειάζεται, έχει σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να βλέπουν πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις όταν ανοίγουν τις φωτογραφίες με το Google Photos. Το Natural Profile φαίνεται να είναι calibrated αυτή τη στιγμή και να μην έχει αυτό το πρόβλημα.

Επιπροσθέτως, το OnePlus 7 Pro έχει και άλλο πρόβλημα. Όταν χρησιμοποιείς το night mode, όταν ένα app έχει μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων. Για παράδειγμα, αν ανοίξεις μια φωτογραφία με μεγάλο εύρος χρώματος στο Google Photos έχει σαν αποτέλεσμα το night mode να απενεργοποιείται, αν ήταν ενεργοποιημένο και ακολούθως θα παραμείνει απενεργοποιημένο όταν φύγεις από τη φωτογραφία.  Ακόμη και αν φύγεις από το app, θα παραμείνει απενεργοποιημένο, μέχρι η οθόνη να απενεργοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί ξανά. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο με το Google Photos, το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται με άλλες εφαρμογές που απαιτούν ένα πιο μεγάλο εύρος χρώματος για φωτογραφίες. Το Night Mode όπως ενσωματώνεται και υλοποιείται σε άλλες συσκευές, σαν το Pixel 3XL, Galaxy S10+ δεν έχει αυτά τα προβλήματα και οι φωτογραφίες με μεγάλο εύρος χρωμάτων δεν χαλάνε τη ρύθμιση ή το απενεργοποιούν. Το androidpolice έχει ενημερώσει την OnePlus για το θέμα, αλλά προς το παρόν δεν το έχει διορθώσει ούτε έχει υποβάλλει κάποια απάντηση. Το update που φέρνει ένα μεγαλύτερο εύρος χρώματος στο Google Photos κάνει αυτή τη στιγμή το ντεμπούτο του στο Play Store.

Σχετικά θέματα στο Reddit που αναφέρουν τα προβλήματα με το OnePlus 7 Pro

OP7P is changing screen color temp in Google photos from oneplus

Google Photos applying a tint to my photos? from oneplus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.