Σε ένα email που στάλθηκε πρόσφατα σε συνδρομητές της υπηρεσίας Google One της Google, η εταιρεία αναφέρεται στα premium editing features που είναι διαθέσιμα αποκλειστικώς στους επί πληρωμή συνδρομητές. Ωστόσο το email περιέχει και μια προτροπή η οποία η αλήθεια είναι ότι προκαλεί έκπληξη σε κάποιο βαθμό. Το email ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν περισσότερο από τον διαθέσιμο αποθηκευτικό τους χώρο, πραγματοποιώντας μια απλή ρύθμιση, αυτή της μετάβασης από την υψηλή ποιότητα στην αρχική ποιότητα των uploads.
Σύμφωνα με το email, οι φωτογραφίες αρχικής ποιότητας είναι αυτές που διατηρούν την περισσότερη λεπτομέρεια και σου επιτρέπουν να κάνεις zoom in, crop ή να εκτυπώνεις τις φωτογραφίες σου με λιγότερο pixelation. Αν και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά σωστό, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που η Google μας είχε πει και υποσχεθεί στο παρελθόν για την επιλογή υψηλής ποιότητα.
Κατά το λανσάρισμα, δηλαδή το 2015, ο δημιουργός του Google Photos Anil Sabharwal υποσχέθηκε ότι τα uploads υψηλής ποιότητας προσφέρουν σχεδόν πανομοιότυπο αποτέλεσμα όταν συγκρίνονται με τις φωτογραφίες αρχικής ποιότητας. Αλλά τώρα η Google θέλει να δούμε το θέμα από διαφορετική οπτική, να πεισθούμε ότι υπάρχει έντονη διαφορά για να σε κάνει να πληρώσεις για τον πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο που θα χρειαστείς. Ξαφνικά, δηλαδή, η αρχική ποιότητα, είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε. Αυτή είναι η φωτογραφία που η Google χρησιμοποίησε για να δείξει τη διαφορά μεταξύ Αρχικής ποιότητας και Υψηλής ποιότητας.
Τι πραγματικά συμβαίνει:
Επομένως, θα αναρωτηθείς, προσφέρουν οι δυο ρυθμίσεις ποιότητας σχεδόν πανομοιότυπη ποιότητα όπως αρχικά μας είχε υποσχεθεί η Google ή μήπως οι φωτογραφίες υψηλής Ποιότητας είναι αρκετά πιξελιασμένες όταν συγκρίνονται με εκείνες τις αρχικής ποιότητας; Θα πρέπει να μεταβείς στην αρχική ποιότητα όπως η Google προτείνει και να πληρώσεις περισσότερο για τον πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο;
Οι υψηλής ποιότητας φωτογραφίες περιορίζονται στα 16MP για φωτογραφίες και στα 1080p ανάλυση τα βίντεο και μπορούν να αποθηκευτούν δωρεάν στην υπηρεσία μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Τα αρχικής ποιότητας uploads έρχονται σε οποιαδήποτε ανάλυση έχει ρυθμιστεί η κάμερα, που συχνά κάτι τέτοιο οδηγεί σε μεγαλύτερα αρχεία που ξεπερνούν τα όρια 16-megapixel/1080p. Και αυτά τα μεγαλύτερα αρχεία καταναλώνουν το χώρο και απαιτούν συνδρομή στο Google One αν ξεπεράσεις τα 15GB χώρου.
Το Forbes διατυπώνει την άποψη ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείς αν χάσεις σε ποιότητα αν δεν μεταβείς στην original Quality ρύθμιση. Τονίζει επίσης, ότι η φωτογραφία της Google δεν αντιπροσωπεύει τη διαφορά που βλέπεις μεταξύ των δυο ρυθμίσεων ποιότητας σε καμιά περίπτωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα διαπιστώσουν τις διαφορές. Με λίγα λόγια λόγια κάνε τις δικές σου δοκιμές και μην παρασύρεσαι από αυτήν την fake φωτογραφία της Google.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.