Είναι σίγουρο ότι αν έχεις χρησιμοποιήσει τον Chrome σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, τότε θα έχεις έλθει αντιμέτωπος με τον password manager. Η υπηρεσία κάνει εύκολη τη διαδικασία αποθήκευσης passwords απευθείας από τον Chrome. Η εταιρεία σήμερα ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές που θα βελτιώσουν τη χρηστικότητα τόσο στη desktop έκδοση όσο και στο mobile.

Ειδικότερα, ο Google Password Manager έχει πλέον ένα dedicated χώρο εντός του Chrome. Εν ολίγοις ανοίγει στο δικό του tab. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν το νέο Password Μanager tab από το μενού του Chrome, πιέζοντας Manage Passwords ή πληκτρολογώντας chrome://password-manager/passwords στην address bar. Και όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε Google web app, το tab του Password Manager θα μπορεί να τοποθετηθεί στο desktop.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έρχονται επιπροσθέτως περισσότεροι μέθοδοι ταυτοποίησης στο desktop, όπως fingerprint, και facial verification για hardware που υποστηρίζει βέβαια τις εν λόγω δυνατότητες. Όσον αφορά τους χρήστες του iOS, θα εισάγει λειτουργία Password Checkup που θα ελέγχει το password του χρήστη και θα εμφανίζει ειδοποίηση αν ανιχνεύσει αδύναμο password ή password που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά.

Τέλος, οι χρήστες του Google Password manager θα μπορούν να προσθέτουν, και να επεξεργάζονται σημειώσεις που έχουν αποθηκεύσει μέσω του Password Manager tab στον Chrome.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.