Σε μια προσπάθεια να βάλει τάξη στο ιδιαίτερα άσχημο τοπίο των SMS, η Google αποφάσισε να φέρει τις δυνατότητες που προσφέρει το πρωτόκολλο RCS, δημιουργώντας έναν άξιο αντίπαλο στην υλοποίηση του iPhone. Ωστόσο, το Google Messages δεν περιορίζεται μόνο στο RCS φέρει και πολλά άλλα χαρακτηριστικά και χρήσιμες λειτουργίες. Και μια από τις δυνατότητες που προσφέρει, είναι η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων από laptop ή desktop.

Ρύθμιση του Messages για τον ιστό

  • Στο τηλέφωνό σας, ανοίξτε το Messages .
  • Πατήστε τις τρεις τελείες και μετά Σύζευξη συσκευής.
    Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Messages για τον ιστό σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Chrome ή το Safari.
  • Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, πατήστε Σάρωση κωδικού QR και κρατήστε το τηλέφωνό σας μπροστά από τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Όταν είναι έτοιμο, το τηλέφωνό σας θα δονηθεί.

Τα πιο πρόσφατα νήματα συνομιλιών, οι επαφές και άλλες ρυθμίσεις θα κρυπτογραφηθούν και θα αποθηκευτούν στην κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Messages για μερικές εβδομάδες, θα γίνει αυτόματα διακοπή σύζευξης για λόγους ασφαλείας, αναφέρει η Google.

Δείτε τα μηνύματά σας στον ιστό
Όταν έχετε μη αναγνωσμένα μηνύματα, το εικονίδιο του Messages στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης θα εμφανίσει μια κόκκινη ειδοποίηση και τον αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων.

Διακοπή σύζευξης Messages για τον ιστό
Η διακοπή σύζευξης αποτρέπει άλλους από το να δουν τα μηνύματά σας και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς επαλήθευσης δύο παραγόντων ή προσωπικά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ένα Google Messages app για τα Windows, ωστόσο αν πιέσεις στις τρεις τελείες του Google Chrome ενώ βρίσκεσαι στο Messeges μπορείς να επιλέξει το Install Messages για να εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας για γρήγορη πρόσβαση.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.