Το Google Maps επιτέλους δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο χάρτη ακόμα και χωρίς τη χρήση WiFi ή δεδομένων στο Android κινητό μας (σύντομα το ίδιο θα είναι δυνατό και για iOS συσκευές)!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε ανάλογο άρθρο στο παρελθόν, η Google κράτησε την υπόσχεση της και κάλυψε πλήρως τις απαιτήσεις των χρηστών που ζήταγαν εδώ και καιρό, σε σχόλια στο iOS App Store και to Play Store, offline πρόσβαση στους χάρτες αλλά και σε δυνατότητες που προσφέρει η online εφαρμογή!

offline-maps-2

Ενώ παλιότερα υπήρχε η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε μόνο το χάρτη μιας συγκεκριμένης περιοχής, τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να αποθηκεύσουμε και άλλες πληροφορίες. Ο τρόπος; Κατά τη σύνδεση στο Google Maps και ενώ είμαστε online, μπορούμε να επιλέξουμε download (ή την επιλογή “+” στο Offline Areas) για την περιοχή που επιθυμούμε και θα αποθηκευτούν για μελλοντική μας χρήση όχι μόνο ο χάρτης της περιοχής, αλλά και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε και παρέχεται και στην online πλοήγηση (αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από διευθύνσεις ως τοπικές επιχειρήσεις κλπ).

google-maps-offline-navigation-setup-1

Αυτή η κίνηση λύνει και τα χέρια και σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν θέλουν να εκτοξεύσουν τον λογαριασμό τηλεφώνου τους στο διάστημα χρησιμοποιώντας δεδομένα, αφού πλέον παρέχεται η δυνατότητα να προγραμματίσουν από πριν και να αποκτήσουν όσες πληροφορίες θα χρειαστούν στον προορισμό τους! Μάλιστα, σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ενεργοποιημένη τη σύνδεση στο διαδίκτυο και βρεθεί σε περιοχή που έχει αποθηκεύσει στην εφαρμογή, τότε τα data του δεν θα χρησιμοποιηθούν, αλλά το Google Maps θα ανατρέξει στα αποθηκευμένα δεδομένα, καθιστώντας έτσι την χρήση των Χαρτών πολύ πιο οικονομική!

Επιτέλους κάτι πραγματικά πολύ χρήσιμο… Ευχαριστούμε, Google!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ