Γνώριζες ότι η Google παρακολουθεί κάθε σου κίνηση μέσω του Location History feature, του ιστορικού τοποθεσίας δηλαδή ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς το Google Maps; Αν και το χαρακτηριστικό είναι απενεργοποιημένο εκ προεπιλογής πολλές Google υπηρεσίες και εφαρμογές το απαιτούν, επομένως αν δεν το έχεις απενεργοποιήσει χειροκίνητα υπάρχει περίπτωση να είναι ενεργοποιημένο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση σε επίπεδο λoγαριασμού και η Google χρησιμοποιεί κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό σου για να παρακολουθεί την τοποθεσία σου. Μέσω του κινητού σου μπορείς να το απενεργοποιήσεις και η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή.

  • Ανοίγουμε την εφαρμογή του Google Maps και πιέζουμε στη φωτογραφία προφίλ μας.
  • Στη συνέχεια πιέζουμε στις Ρυθμίσεις και πηγαίνουμε στο Personal Content – Προσωπικό Περιεχόμενο και πιέζουμε πάνω στο ιστορικό τοποθεσίας (Location History)
  • Αν είναι απενεργοποιημένο θα μας το λέει πριν πατήσουμε πάνω.
  • Αν πατήσουμε πάνω θα μας πάει σε μια σελίδα για να το ενεργοποιήσουμε

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.