Η εφαρμογή των Google Maps αναβαθμίστηκε επιτέλους, με μια πολύ δυνατή λειτουργία που είχε ανακοινώσει η Google πριν ένα χρόνο. Ο λόγος για τα Glanceable Directions ή οδηγίες με μια ματιά, που θα αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε πλοήγηση σε αρκετές περιπτώσεις. Με την νέα λειτουργία, το Google Maps θα γίνει πολύ πιο χρήσιμο ακόμα και από την Lock Screen.

Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται σε Android και iOS και θα φέρει τις οδηγίες πλοήγησης και άλλες πληροφορίες, όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Θα μας δείχνει πληροφορίες για την οδό που είμαστε και την απόσταση για την επόμενη στροφή. Για τους χρήστες iOS, θα γίνεται χρήση των Live Activities για αυτό το χαρακτηριστικό.

Η εν λόγω λειτουργία έγινε διαθέσιμη δοκιμαστικά σε λίγους χρήστες, από τον Ιούνιο του 2023, όμως τώρα γίνεται διαθέσιμο για όλους.

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη από την έκδοση 11.116 για Android και 6.104.2 για iOS. Όμως δεν είναι ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής. Θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις και στην συνέχεια στις ρυθμίσεις πλοήγησης. Στην συνέχεια πηγαίνετε στο Εύχρηστες οδηγίες κατά την πλοήγηση και το ενεργοποιείται.

Μια δυνατή λειτουργία έρχεται λοιπόν για όλους, που θα μας επιτρέπει να κάνουμε πλοήγηση απευθείας από την Lock Screen, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε την συσκευή μας ξεκλείδωτη.

Παρακολούθηση τοποθεσίας φίλων στο Instagram με τον χάρτη “Friend Map”

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραία αυτά που αναφέρετε.. μόνο πού είναι στην δική σας γλώσσα.. και δεν καταλαβαίνει κανείς… τίποτα… και βεβαίως δεν θα ήθελα να σας διορθώσω σε κάτι… απλά σας αναφέρω την άποψη μου και όχι μόνον..
    Και βέβαια πρέπει να σάς ευχαριστήσω , ακόμα και αν δεν σας καταλαβαίνω.. για την προσπάθεια σας να μας γνωρίσετε νέα πράγματα….θα προσπαθώ όμως..

  2. Με απλά λόγια είναι ότι η εφαρμογή θα τρέχει και θα ενημερώνει τον χρήστη ακόμα και οταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

  3. Είστε σίγουροι; Κατέβασα την τελευταία έκδοση 11.117 και η επιλογή ”ευχρηστες οδηγίες κατα την πλοήγηση” δεν υπάρχει πουθενά. Εσείς που την βρήκατε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.