Στη μάχη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής έχει ριχθεί η Google, με τη γνωστή υπηρεσία χαρτών να προωθεί όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα τις πράσινες μετακινήσεις. Αρχή γενομένης από τη Γαλλία, η εταιρεία θα προτείνει όλο και πιο συχνά στους πολίτες να κινούνται με τα πόδια, ή να επιλέγουν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, αντί IX.

Συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες θα αναζητούν καθοδήγηση στις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο, το Google Maps δίπλα στις προτεινόμενες διαδρομές με IX θα εμφανίζει προτάσεις για χρήση δημόσιας συγκοινωνίας ή πεζοπορίας, πάντα βέβαια με βάση αν οι χρόνοι είναι παραπλήσιοι και εξυπηρετεί τον κόσμο.

Παράλληλα, ήδη και στην Ελλάδα, έχει φέρει το feature που ονομάζεται Οικολογικές διαδρομές το οποίο προτείνει διαδρομές βάσει του τύπου καυσίμων του οχήματός σου, ώστε να έχεις την μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Οι οικολογικές διαδρομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει εκείνες με λιγότερες ανηφόρες, κίνηση ή που επιτρέπουν στον οδηγό να έχει σταθερή ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. συγνωμη αυτο δε το κανει ηδη τοσο καιρο; εγω εβλεπα το ανθρωπακι που ελεγε παρε το ταδε λεωφορειο περπατα μεχρι κει κτλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.