Μια πληροφορία μεταξύ των πολλών που δίνει και το Google maps έχει να κάνει με την ταχύτητα κίνησης στους δρόμους. Ωστόσο, όπως θα έχεις παρατηρήσει αυτή είναι πάντα μικρότερη από την ταχύτητα στο κοντέρ του αυτοκινήτου.

google maps αυτοκίνητο

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουν να κάνουν με την ακρίβεια στη μέτρηση και την νομοθεσία. Λαμβάνοντας δεδομένα από το δορυφόρο που εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο την κίνησή μας στο δρόμο, η ταχύτητα που βλέπουμε στα Google Maps είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια μικρή απόκλιση.

Παράλληλα, λόγω της νομοθεσίας, οι κατασκευαστές επιλέγουν η ταχύτητα που δείχνει το κοντέρ να είναι λίγο μεγαλύτερη από την πραγματική. Ανάλογα το κοντέρ η απόκλιση φθάνει ακόμη και στα 8-12 χιλιόμετρα. Στα Google Maps η απόκλιση είναι στα 3-7 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι κατασκευαστές οχημάτων απαγορεύεται να παρουσιάζουν ταχύτητα κίνησης χαμηλότερη από την πραγματική.

Τέλος, η ακρίβεια των μετρήσεων επηρεάζεται από τους τροχούς, την πίεση των ελαστικών τη φθορά του πέλματος και άλλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.