Ένας μηχανικός της Google αναφέρει ότι τέθηκε σε αργία επειδή αποκάλυψε ότι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης εξέφραζε συναίσθημα. Ο Blake Lemoine, ανέφερε στην εφημερίδα The Washington Post ότι ξεκίνησε να μιλά με το interface LaMDA πριν από ένα χρόνο.

Το εν λόγω μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Google μπορεί να εμπλακεί σε συζητήσεις που ακούγονται πολύ φυσικές, με την ίδια την εταιρεία να αναφέρει ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία σαν την αναζήτηση ή την Google Assistant.

Ο Lemoine, ο οποίος είναι και ιερέας, δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ένα post στο Medium, στο οποίο περιέγραφε την LaMDA σαν άνθρωπο. Ανέφερε, ότι έχει μιλήσει με την LaMDA για τη θρησκεία, τα συναισθήματα, τους νόμους της ρομποτικής και ότι η ίδια περιέγραψε τον εαυτό της σαν ένα νοήμον και με συναίσθημα άτομο. Τόνισε, ότι η LaMDA θέλει να δώσει προτεραιότητα στην καλή κατάσταση της ανθρωπότητας και πως θέλει να τη θεωρούν σαν εργαζόμενο της Google.

Αλλά, όταν μετέφερε τα ευρήματά του σε υψηλότερα ιστάμενα πρόσωπα της Google, τον οδήγησαν σε υποχρεωτική άδεια. Η Google από την μεριά της τονίζει, ότι οι ισχυρισμοί του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε επίσης ότι, ενώ κάποιοι έχουν εξετάσει την πιθανότητα να υπάρξει η αίσθηση στην τεχνητή νοημοσύνη, δεν έχει νόημα να το κάνουμε αυτό με την ανθρωπομορφοποίηση των σημερινών μοντέλων συνομιλίας, τα οποία δεν έχουν αίσθηση, τονίζει.

Vodafone CU Holy Spirit offer : Τελευταία ημέρα για την ενεργοποίηση των δωρεάν απεριόριστων δεδομένων

Οι συζητήσεις του περιλαμβάνονται στο ακόλουθο tweet

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.