android

Εξαιρετικά ήταν να νέα για τους ιδιοκτήτες tablet όταν το Android 4.2 εισήγαγε τη λειτουργία πολλαπλών χρηστών, κάτι παρόμοιο όμως δεν έγινε ποτέ για τα Android smartphones.

Το περασμένο Φθινόπωρο κυκλοφόρησε μία φήμη ότι ίσως η Nokia να είναι υπεύθυνη για αυτή την απόφαση, με την ανακάλυψη μίας πατέντας από πλευράς Nokia που αφορά τα τηλέφωνα, αλλά όχι αναγκαστικά και τα tablets. Με την κυκλοφορία του Android 4.3 λοιπόν και τις νέες multi-user βελτιώσεις του, αυτή το πρόβλημα είναι πάλι παρών, αλλά αυτή τη φορά η Google θέλει να λίγο παραπάνω φως στη υπόθεση αυτή.

Ο Dan Morrill της Google απάντησε λοιπόν στο συγκεκριμένο ζήτημα όταν του τέθηκε αυτή η ερώτηση. Σύμφωνα με τον Morrill λοιπόν, το μεγάλο πρόβλημα με τις multi-user εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα είναι τα τηλέφωνα αυτά καθ’ αυτά. Με άλλα λόγια, σε ένα tablet τα μόνα μηνύματα (e-mail και ΙΜ) που έρχονται στην συσκευή είναι μόνο εκείνα που προορίζονται για τον χρήστη που είναι συνδεδεμένος εκείνη την στιγμή. Στο τηλέφωνο όμως θα φτάσουν φωνητικές κλήσεις και μηνύματα ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο συνδεδεμένος χρήστης – τι κάνει λοιπόν κανείς με όλα αυτά τα μηνύματα που θα λάβει; Θα πρέπει να σταλούν στον τηλεφωνητή μέχρι ο κύριος λογαριασμός να είναι ενεργός; Κι αν είναι ένα επείγον τηλεφώνημα;

Το μεγάλο θέμα για τη Google είναι ότι δεν υπάρχει προφανής τρόπος που ένα τέτοιο σύστημα θα δουλέψει, και ο καθένας έχει την δική του άποψη για το τι πρέπει να γίνει. Χωρίς σαφή εικόνα για το πως να την εφαρμόσουν, η συγκεκριμένη λειτουργία έχει παραμείνει στάσιμη. Ο Morrill λέει πως ένα “lockdown” mode μπορεί να γίνει τελικά διαθέσιμο στην περίπτωση που κάποιος δανειστεί για λίγο το τηλέφωνο σας, μην περιμένετε όμως να δείτε ένα πλήρη multi-user περιβάλλον στα smartphones anytime soon.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.