Η Google καταλήγει πλέον σε διακανονισμό με τις αρχές, κάτι που θα της κοστίσει περίπου 391.5 εκατομμύρια δολάρια για παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών. 40 πολιτείες των ΗΠΑ κατηγορούν την εταιρεία, ότι προέβαινε στη συστηματική παρακολούθηση της τοποθεσίας, παραπλανώντας τους χρήστες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Google συνέλεξε περίπου 111 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2022, που μπορεί να φαίνεται ένα μεγάλο ποσό, ωστόσο για την Google δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Παράλληλα, η εταιρεία καλείται να προβεί σε αλλαγές στο location tracking, συγκεκριμένα στη δημιουργία ιστοσελίδας εντός του Android, όπου οι χρήστες θα μπορούν να δουν το ιστορικό της τοποθεσίας τους αναλυτικά, έτσι όπως έχει καταγραφεί.

Συγκεκριμένα, οι πολιτείες φέρουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, μη νόμιμου location tracking, εκείνο όπου η Google ζητούσε πρόσβαση στο ιστορικό της τοποθεσίας για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών στο Google Maps. Στη πραγματικότητα, το εν λόγω ιστορικό τοποθεσίας, δεν συμβάλλει στη καλύτερη λειτουργία του Google Maps με κανέναν τρόπο. Η Google πάντως τα ρίχνει σε παλαιότερες και μη εκσυγχρονισμένες πολιτικές που ακολουθούσε και οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.