Η Google φέρεται να δοκιμάζει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει τηλέφωνα Android για την ανίχνευση του ροχαλητού και του βήχα, σύμφωνα με στοιχεία από την εφαρμογή Google Health Studies.

Το 9to5Google ανακάλυψε στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν μια μελέτη με τη συλλογή ήχων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Προς το παρόν, φαίνεται να είναι διαθέσιμο μόνο για υπαλλήλους της Google.

Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις δοκιμές δεν πρέπει να έχουν περισσότερους από έναν ενήλικα ο οποίος κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο που δεν εργάζεται σε ανταγωνιστική εταιρεία.

Η Google λέει ότι η ομάδα Health Sensing εργάζεται ενεργά για να φέρει μια προηγμένη σειρά δυνατοτήτων και αλγορίθμων ανίχνευσης σε συσκευές Android με στόχο να παρέχει στους χρήστες ουσιαστική εικόνα για τον ύπνο τους.

Η συλλογή ήχων υποστηρίζει αυτήν την αποστολή παρέχοντας δεδομένα που είναι απαραίτητα για την επικύρωση, τον συντονισμό, και την ανάπτυξη τέτοιων αλγορίθμων.

Η προσέγγιση είναι παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο το Google Fit χρησιμοποιεί την κάμερα σε τηλέφωνα Android για να μετρήσει τον καρδιακό και τον αναπνευστικό ρυθμό.

Το Nest Hub δεύτερης γενιάς διαθέτει τη λειτουργία Sleep Sensing που μετρά την αναπνοή και εντοπίζει τι μπορεί να ενοχλεί έναν χρήστη τη νύχτα. Φαίνεται ότι η εταιρεία μεταφέρει αυτή τη δυνατότητα σε τηλέφωνα Android.

Σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές εάν η δυνατότητα θα διατίθεται σε όλες τις συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων και των tablet, ή εάν είναι αποκλειστικά για τα Pixel.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποια εφαρμογή θα φιλοξενούσε αυτό το χαρακτηριστικό, εκτός από το Google Health Studies, αν και το Google Fit και το κέντρο ύπνου στο Google Clock είναι πιθανοί υποψήφιοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.