Η εταιρεία που ξεκίνησε σαν μηχανή αναζήτησης το 1998 θέλει να αυξήσει την εμπλοκή της στη παραγωγή hardware συσκευών με την χρήση του λογισμικού που η ίδια ανέπτυξε, το γνωστό σε όλους Android.

Όπως αναφέρει άρθρο της Wall street Journal, το οποίο αναδημοσιεύεται από το Reuters, η Google αυτή τη στιγμή αναπτύσσει παιχνιδομηχανή η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το φθινόπωρο. Η αναφορά έρχεται από ανώνυμη πηγή και η Google φαίνεται να μην απάντησε σε σχετική ερώτηση επί του θέματος.

Επίσης μια συσκευή μουσικής, το Nexus Q, που αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο και δέχτηκε κριτική, φαίνεται να έρχεται ανανεωμένο. Γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η εταιρεία επιθυμεί να εξαπλώσει την γκάμα των προϊόντων που διοχετεύει στην αγορά με απώτερο στόχο να ανταγωνιστεί ακόμα πιο ενεργά την Apple Inc.

nexus q

Η κυριαρχία στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, και πιο συγκεκριμένα των ‘έξυπνων τηλεφώνων’, είναι από ότι φαίνεται μόνο η αρχή για την Google, η οποία δείχνει να θέλει να εκμεταλλευτεί τα 3/4 του μεριδίου της αγοράς που διαθέτει στη συγκεκριμένη βιομηχανία ώστε να εξαπλωθεί και σε άλλες. Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μία από αυτές. Παρότι το 2012 σημείωσε πτώση πωλήσεων κατά 22%, οι έρευνες λένε ότι η βιομηχανία παιχνιδιών θα μεγαλώσει από $67δις το 2012 σε $82δις το 2017, και μάλλον στοχεύει σε μερίδιο της ‘πίτας’.

Προσθέτοντας στα παραπάνω τα Google Glass, που βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο από τον Απρίλιο του 2012, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι στο σύντομο μέλλον θα δούμε το λογισμικό Android σε συσκευές πέρα από τα smartphone και τα tablet. H Google, πάντως, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο πάνω στο θέμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.