Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από τα CAPTCHA – ειδικά αυτά που ζητάνε να διαλέξεις τα φανάρια σε μία τεράστια εικόνα και αποφασίζουν ότι δεν είσαι άνθρωπος επειδή δεν διάλεξες τη γωνία του φαναριού σε ένα τετράγωνο με ουρανό. Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες φορές οι κάτοχοι των ιστοσελίδων που θα χρησιμοποιούν έχουν προγραμματίσει το πρόσθετο να ζητάει συνέχεια να επιβεβαιώσεις ότι είσαι άνθρωπος. Ευτυχώς, υπάρχει η μαμά Google που νοιάζεται για τους χρήστες του διαδικτύου και ειδικά των προϊόντων της, όπως ο Chrome.

Ήδη, το no CAPTCHA reCAPTCHA αντικαθιστά τα CAPTCHA λέξεων με απλά checkbox. Τώρα, η Google το πάει ένα βήμα παρακάτω και προσθέτει στον Chrome ένα χαρακτηριστικό αυτόματης επιβεβαίωσης. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα ενεργοποιήσει τη ρύθμιση, αρκεί να επιβεβαιώσει ότι είναι άνθρωπος σε ένα μόνο site. Μετά, αυτή η πληροφορία αποθηκεύεται σε κάτι που μοιάζει με cookie και μπορούν να το διαβάσουν άλλες ιστοσελίδες που ζητούν επιβεβαίωση ότι είσαι άνθρωπος.

Το χαρακτηριστικό αυτό έγινε διαθέσιμο πρώτη φορά τον Φεβρουάριο με το όνομα “Anti-Abuse”, αλλά τώρα το βρίσκουμε στις ρυθμίσεις του Chrome Canary στη διαδρομή “Settings → Privacy and security → Site settings → Additional content settings → Auto-verify”. Δεν γνωρίζουμε πότε θα περάσει στη σταθερή έκδοση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.