Σύμφωνα με τη Google, κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έκαναν χρήση λογισμικού παρακολούθησης της Cytrox και συγκεκριμένα του Predator. Η εταιρεία αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευση της ότι είναι βέβαιη πως τα κενά ασφαλείας που δημιουργήθηκαν σε Chrome και Android πωλήθηκαν σε διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς που τα χρησιμοποίησαν σε τουλάχιστον τρεις εκστρατείες.

Τα ευρήματα συμφωνούν με αυτά του CitizenLab και η Google εκτιμά ότι οι κυβερνητικοί φορείς που αγοράζουν τα exploits – και λογισμικό παρακολούθησης όπως το Predator – βρίσκονται τουλάχιστον στην Αίγυπτο, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Σερβία, στην Ισπανία, στην Ινδονησία, και φυσικά που αλλού; στην Ελλάδα.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και πρώτο δημοσίευσε το in.gr, το άρθρο του οποίο έχει κατέβει. Αργότερα, αναδημοσίευσαν αρκετά μέσα της χώρας και εμείς ελέγξαμε την αρχική πηγή για να επιβεβαιώσουμε όσα αναφέρονται παραπάνω.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.