Θυμάστε τα Allo και το Duo που παρουσίασε η Google στο φετινό συνέδριο Google I/O 2016; Λοιπόν, το Duo – η εφαρμογή βίντεοκλήσεων – ξεκινάει από σήμερα την κυκλοφορία του. Αυτό, ανακοινώθηκε από την ίδια την Google μέσω του επίσημου blog της.

google-duo

“Σήμερα, κυκλοφορούμε το Google Duo – μία απλή 1-1 εφαρμογή βιντεοκλήσεων διαθέσιμη για Android και iOS”. δήλωσε η εταιρεία στο blog της. “Το Duo παίρνει την πολυπλοκότητα από τις βιντεοκλήσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε μαζί στη στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε.”

google-duo-video-calling-releasedΤο Duo το μόνο που απαιτεί για να λειτουργήσει, είναι ο αριθμός του τηλεφώνου σας, όπως δηλαδή και αντίστοιχες ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Viber και το WhatsApp. Αυτό σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ανθρώπους που έχετε στην λίστα επαφών του τηλεφώνου σας, ενώ η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί για να λειτουργήσει ακόμη και αν είστε σε αργό δίκτυο.

Google_Duo_Campaign_Birthday_Knock_Knock_PR_08_unslated
Υπάρχει επίσης μια χαρακτηριστική λειτουργία που ονομάστηκε Knock Knock και σας επιτρέπει να δείτε ζωντανά σε βίντεο αυτόν που σας καλεί πριν απαντήσετε στην κλήση. Η Google λέει ότι “κάνει τις βιντεοκλήσεις πιο αυθόρμητες και φιλόξενες”, δίνοντάς σας μια αίσθηση για το τι θέλει να σας πει αυτός που σας καλεί.

Τέλος, να πούμε πως η Google δημιούργησε το Duo με έμφαση στην προστασία της προσωπικής σας ζωής και ασφάλειας, καθώς όλες οι κλήσεις είναι πλήρως κρυπτογραφημένες.

Η κυκλοφορία ξεκινάει από σήμερα και η εφαρμογή αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.