Απ’ ότι φαίνεται η Intel έχει αποκτήσει ανταγωνιστές σε τομείς που μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί. Για παράδειγμα στο mobile κομμάτι, η Qualcomm με τους Snapdragon και η Samsung με τους Exynos φαίνεται να την έχουν ξεπεράσει, καθώς η ARM αρχιτεκτονική είναι πιο αποδοτική στα κινητά απ’ ότι η x86 της Intel. Όπως έχουμε προαναφέρει βέβαια περιμένουμε μέσα στο ’14 μια δυνατή απάντηση από τον αμερικάνικο κολοσσό.

 

googlelogo1

Anyway σαν να μην έφτανε αυτό φήμες θέλουν την Google να σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές για server σύμφωνα με το Bloomberg. Θα υπάρξουν σίγουρα πολλά οφέλη για την εταιρία και κυρίως ότι θα έχει ένα δικό της hardware για το software της. Βέβαια όλα είναι ρευστά και μπορεί να αλλάξουν.

Προς το παρόν η Google είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος πελάτης της Intel που της αποδίδει το 4% των συνολικών ετήσιων κερδών της. Έτσι στην περίπτωση σχεδιασμού δικού της chip θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Intel. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή αν η Google στραφεί σε δικά της chip σίγουρα θα είναι αρχιτεκτονικής ARM.

rsz_intel1

 

Μετά την ανακοίνωση αυτή είδαμε την μετοχή της Google να πέφτει ελάχιστα κατά 3%. Όπως μάθαμε πάλι από το Bloomberg η εταιρία είχε ήδη ανοίξει θέση εργασίας που έψαχνε για ψηφιακό μηχανικό σχεδιασμού όπου επιβεβαιώνει αυτή τη φήμη.

chips2

Τέλος ούτε η Intel ούτε η ARM έχουν επιβεβαιώσει αυτές της φήμες. Ο εκπρόσωπος της Google, Liz Markman είπε στο Bloomberg: “ Συμμετέχουμε ενεργά στο σχεδιασμό καλύτερων υποδομών παγκοσμίως. Αυτό συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό hardware και software μαζί σε όλα τα επίπεδα.”

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.