Η Google παρουσίασε πριν λίγο το πρώτο VR Headset για το Daydream VR, το Daydream view, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στα $79 μόνο. Το Daydream View είναι εκτός από προϊόν για τους καταναλωτές, και οδηγός για τους τρίτους κατασκευαστές που θέλουν να ασχοληθούν με την πλατφόρμα. Η συσκευή είναι η ίδια που είχαμε δει σε σχέδια, στο Google I/O, όταν ανακοινώθηκε το Daydream. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τίποτα για το προιόν, όμως τώρα μαθαίνουμε κάθε λεπτομέρεια.

daydream-view-h1

Κατασκευαστικά, το Daydream View, είναι κατασκευασμένο από συνθετικό αφρό και απαλό ύφασμα, ώστε να παραμένει πολύ ελαφρύ και ξεκούραστο, ενώ επιτρέπει στο πρόσωπό μας να αναπνέει.  Συγκεκριμένα η Google λέει πως είναι κάτω από 200γρ, που το κάνει πολύ ελαφρύτερο από τον ανταγωνισμό. Η μάσκα μένει στο πρόσωπό μας με την χρήση velcro, που αφαιρείτε ώστε να μπορούμε να το πλύνουμε, ενώ αν φθαρεί από την χρήση θα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε.

daydream-view

Προς το παρόν το Daydream View υποστηρίζεται από τα Google Pixel και Pixel XL, ενώ μελλοντικά θα υποστηρίξει όλες τις συσκευές που θα κάνουν χρήση της πλατφόρμας. Οι περισσότερες συσκευές με Android 7.0 και άνω θα υποστηρίξουν την πλατφόρμα, οπότε περιμένουμε τεράστια συμβατότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=rLLAA4ENIP4

Ο σκοπός του Daydream View είναι η δημιουργία ενός headset, που θα είναι προσιτό και που θα χρησιμοποιείται πολύ εύκολα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι όταν η NFC συμβατή συσκευή μας θα είναι ξεκλειδωμένη και θα μπαίνει στο Daydream View, θα ξεκινάει η πλατφόρμα αυτόματα. Όταν το ελαστικό που ασφαλίζει την συσκευή κλείνει, ένα ζευγάρι από ελαστικά “δοντάκια” θα βοηθάει ώστε να παραμένει η εικόνα πάντα σωστά κεντραρισμένη.

daydream-view-4

Μαζί με το Daydream View θα έρχεται και ένα χειριστήριο, που όταν δεν χρησιμοποιούμε την συσκευή, μπαίνει μέσα στο headset, ώστε να μην το χάνουμε. Από λειτουργικότητα θα βρούμε ένα πλήκτρο home και ένα μενού, ενώ στο πάνω μέρος του έχει clickable trackpad. Στα πλαινά θα βρούμε πλήκτρα για την ένταση του ήχου, ενώ εσωτερικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται την κίνησή μας και επιτρέπουν την συσκευή να αναγνωρίζει την θέση μας στον χώρο, όπως το Oculus Touch και το HTC Vive. Η διαφορά είναι πως αντιλαμβάνεται και την κατεύθυνση του χεριού μας, οπότε ακολουθεί το χέρι μας ακαριαία.

nm-jpg

Αρχικά το Google Daydream View θα κυκλοφορήσει σε χρώμα slate (γκρι), ενώ στα τέλη του 2016 θα το δούμε σε snow και crimson, με το χειριστήριο να είναι άσπρο για αυτές τις εκδόσεις. Οι προπαραγγελίες ξεκινάνε 20 Οκτωβρίου για τις πρώτες χώρες, μέσω της Google. Οι συσκευές θα φτάσουν στους πρώτους χρήστες μέσα στον Νοέμβριο. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.