Οι Chrome, Firefox, Edge φθάνουν σταδιακά στην έκδοση 100, μια έκδοση η οποία θα προκαλέσει προβλήματα με πολλές ιστοσελίδες. Πιο συγκεκριμένα, η μετάβαση στην έκδοση 100 στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ως αποτέλεσμα bugs και προβλήματα συμβατότητας σε ορισμένες ιστοσελίδες που δεν είναι έτοιμες ακόμη να διαβάσουν user-agent strings. τριών ψηφίων γνωστό και ως Υ2Κ bug.

Η Mozilla, η Google και η Microsoft προειδοποιούν εδώ και μήνες για την επερχόμενη έκδοση 100, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο τόσο για τον Chrome όσο και για τον Edge, ενώ η αντίστοιχη έκδοση του Firefox θα ακολουθήσει τον Μάιο. Τόσο η Mozilla όσο και η Google διεξάγουν πειράματα για να δοκιμάσουν ιστότοπους και να αναφέρουν προβλήματα.

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν εκτεταμένα προβλήματα, οι εταιρείες φαίνεται ότι έχουν εναλλακτικά σχέδια. Η Mozilla για παράδειγμα, αναφέρει ότι είτε θα διορθώσει γρήγορα τους ιστότοπους που επηρεάζονται, είτε θα παγώσει προσωρινά την κύρια έκδοση του Firefox στην 99, εάν οι βλάβες είναι ευρέως διαδεδομένες και μη διαχειρίσιμες. Το εφεδρικό σχέδιο της Google είναι να χρησιμοποιήσει ένα flag για να παγώσει την κύρια έκδοση στην 99, με την Microsoft να μην έχει αναφέρει κάτι προς το παρόν.

Chrome OS Flex USB: Πως να δημιουργήσεις ένα USB για εγκατάσταση στο PC/laptop σου

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.