Ο Google Chrome είναι γνωστός για την μεγάλη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας RAM, με την Google να ενδιαφέρεται να βάλει τέλος σε μια τέτοια πρακτική, κάτι που θα γίνει μέσω της μηχανικής μάθησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει κάτι τέτοιο είναι απλός. Ο Chrome θα ιεραρχεί τα tabs που έχετε ανοιχτά και θα αποφασίζει ποια από αυτά θα τα κάνει hibernate.

Αυτή τη στιγμή, το tab discarding feature του Chrome βάζει τα tabs σε hibernate μόνο όταν το σύστημα κινδυνεύει να μείνει από μνήμη, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου ο Chrome θα καταλαμβάνει αρκετά μεγάλες ποσότητες RAM και θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη διαδικασία εκκίνησης μιας νέας εφαρμογής, καθώς ο Chrome θα περιμένει μέχρι ένα νέο πρόγραμμα να απαιτήσει περισσότερη RAM για να απελευθερώσει μερική. Μόλις συμβεί αυτό, ο Chrome ίσως κλείσει κάποιο tab που είναι απαραίτητο για εσάς. Ωστόσο, με την εμπλοκή της AI, ο browser θα μπορεί να κρίνει καλύτερα πότε να “απενεργοποιεί tabs” και ποια από αυτά.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.