Με την ολοένα και αυξανόμενη υιοθέτηση των OLED οθονών, τα dark modes γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε πλήθος λειτουργικών. Το Android Q υποστηρίζει ένα native dark mode και αυτό έχει κάνει πολλούς developers να το συμπεριλαμβάνουν στις εφαρμογές τους. Πίσω στον Απρίλιο, η Google είχε προσθέσει ένα flag για την ενεργοποίηση του dark mode στις beta εκδόσεις του browser. Το εν λόγω flag λειτουργούσε απλά με την εναλλαγή των χρωμάτων του user interface  στην 74 έκδοση του browser.

Με την ενημέρωση του browser στον Chrome 77 το dark mode έγινε πολύ καλύτερο, με την εξαίρεση των φωτογραφιών από την εναλλαγή σε dark mode, πρακτική που χαλούσε το UI. Πλέον, όμως υπάρχει ένα νέο flag για την αντικατάσταση των προηγούμενων dark modes με μια επιλογή που είναι συγκριτικά ανώτερη σε σχέση με τις προηγούμενες υλοποιήσεις. Κάποια στιγμή θα φθάσει και στην stable έκδοση του browser, ωστόσο αν θέλεις να δοκιμάσεις πως θα είναι τότε, μπορείς ακολουθώντας τον παρακάτω σύντομο οδηγό.

  • Κατεβάστε τον Chrome Canary, η οποία ενημερώνεται κάθε μέρα.
  • Πληκτρολογείστε το  chrome://flags στην address bar. Από εκεί, θα βρείτε τα Chrome flags και toggles για τα experimental features στον Chrome.
  • Στην search bar στη σελίδα ψάξτε για το Force Dark Mode for Web Contents.

  • Πιέστε στο drop down menu με το default σαν επιλεγμένη επιλογή και βάλτε το σε Enabled.  Αν και το xda developers επισημαίνει ότι η επιλογή  “Enabled with selective inversion of non-image elements”  λειτουργεί καλύτερα στη δική τους περίπτωση. Στη συνέχεια θα σου ζητηθεί να κάνεις ξανά εκκίνηση του browser.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.