Με στόχο την ασφάλεια του χρήστη στο διαδίκτυο, η Google φέρνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά στον Chrome που ενισχύσουν την Λειτουργία Ασφαλούς Περιήγησης του Chrome, για την βελτίωση του απορρήτους και την καταπολέμιση του phishing. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Google, η νέα έκδοση του Chrome θα προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο κατά την περιήγηση. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τις πιθανότητες αποκλεισμού του phishing κατά 25%

Πριν από την αναβάθμιση, η Ασφαλής Περιήγηση στον Chrome, βασιζόταν σε τοπικά δεδομένα, σε μια αποθηκευμένη βάση που ενημερωνόταν κάθε 30-60 λεπτά. Έτσι, απέτρεπε μη ασφαλείς ιστότοπους να ανοίγουν από τον χρήστη. Όμως, επειδή οι ενημερώσει ερχόντουσαν κάθε μισή ή μια ώρα, αρκετές νέες σελίδες phishing, περνούσαν απαρατήρητες. Για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, η Google εισήγαγε μια νέα λειτουργία βελτιωμένης προστασίας, που βασίζεται στην βάση δεδομένων της Google και επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία ανίχνευσης των κακόβουλων σελίδων. Για τη νέα λειτουργία η Google δήλωσε:

Η νέα έκδοση της Ασφαλούς περιήγησης ενσωματώνει επίσης ένα API που διασφαλίζει ότι η Google δεν βλέπει τις διευθύνσεις URL που έχουν επισκεφτεί, και ως εκ τούτου εγγυάται το απόρρητο των χρηστών. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με άγνωστους ιστότοπους, το Chrome κρυπτογραφεί τις διευθύνσεις URL και στη συνέχεια τις στέλνει σε έναν διακομιστή απορρήτου που λειτουργεί με διακριτικό τρόπο και φιλοξενείται από τη Fastly. Αυτός ο διακομιστής αφαιρεί περαιτέρω τυχόν αναγνωριστικά δυνητικού χρήστη από επιβλαβείς διευθύνσεις URL προτού τα στείλει σε ένα εφεδρικό σέρβερ δεδομένων στη διεύθυνση safebrowsing.google.com .

Σε όλες αυτές τις διαδικασίες δρομολόγησης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google διατηρεί ιδιωτική τη δραστηριότητα περιήγησης των χρηστών, εφόσον καμία πλευρά δεν έχει πρόσβαση τόσο στις διευθύνσεις IP όσο και στις πληροφορίες URL. Ωστόσο, παρά τα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται υπόψη από το Google Chrome , η εταιρεία δηλώνει ότι η Ασφαλής περιήγηση μπορεί πλέον να εντοπίζει αποτελεσματικά και να αποκλείει περισσότερες απόπειρες phishing.

Αποκάλυψη: Η CIA σε μυστική επιχείρηση επιρροής του κοινού κατά της Κίνας

Η Google δηλώνει πως η Τυπική και η Βελτιωμένη προστασία, έχουν πλέον την ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο, προσθέτει πως η δεύτερη περιέχει έξτρα χαρακτηριστικά, όπως AI μπλοκάρισμα επιθέσεων και deep scan αρχείων.

Η αναβάθμιση θα έρθει σε όλους τους χρήστες από όλες τις πλατφόρμες μέσα στον μήνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σκατα ασφαλεια φερνει το chrome. Παρακολουθηση σκετη. Ναι η google Μπορει να κοβει τους αλλους, αλλα ποιος θα μας γλυτωσει απο τη google

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.