Οι χρήστες του Android που χρησιμοποιούν τον Google Chrome στις συσκευές τους, θα έχουν διαπιστώσει μια σημαντική βελτίωση της τάξης του 20% στην εκκίνηση του browser. Αυτό, χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό της Google που αποκαλείται Freeze Dried Tabs.

Ένας από τους κύριους λόγους που η εκκίνηση ενός browser είναι αργή στο Android είναι ότι η διαδικασία παρουσίασης της πρώτης ιστοσελίδας απαιτεί την επιτέλεση πλήθος διεργασιών, όπως το κατέβασμα της σελίδας, το τρέξιμο της Javascript και το rendering αυτής.

Μια από τις πρώτες ιδέες για την επιτάχυνση της φόρτωσης του browser κατά την εκκίνηση, ήταν η παρουσίαση ενός screenshot της ιστοσελίδας. Αν και κάτι τέτοιο επιταχύνει σημαντικά τα πράγματα, έχει το μειονέκτημα ότι δεν επιτρέπει την αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα.

Οι μηχανικοί της Google βρήκαν τελικά τη λύση, στο concept του Freeze Dried Tabs, που βελτιώνει το loading του Chrome, διατηρώντας παράλληλα ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης, όπως υποστήριξη για συνδέσμους, zooming και scrolling. Εν ολίγοις με το Freeze Dried Tabs, το latency εκκίνησης του browser έπεσε από τα 3.4 δευτερόλεπτα στα 2.8 δευτερόλεπτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.