Πριν από 7 χρόνια, η Google είχε ανακοινώσει ότι θα σκοτώσει όλα τα Chrome apps σε Windows, Mac και Linux μέχρι το 2018 και θα τα αντικαταστήσει με τα Progrssive Web Apps (PWAs), δηλαδή web apps που μπορούν να εγκατασταθούν στο desktop ενός χρήστη και τα οποία στη πράξη λειτουργούν σαν κανονικές εφαρμογές και προγράμματα.

Στην Chrome Canary έκδοση του Google Chrome που είναι μερικές εκδόσεις μπροστά από την stable έκδοση, τα websites μπορούν πλέον να εγκατασταθούν στο desktop σου. Η Google δηλαδή έχει προσθέσει πλέον μια επιλογή Install page as app στην desktop έκδοση του browser.

Sites που ήδη έχουν τα δικά τους PWAs, όπως για παράδειγμα το Youtube και το Reddit, προσπαθούσαν ήδη να κάνουν τους χρήστες να τα εγκαταστήσουν. Πλέον με τη νέα επιλογή αυτό θα συμβεί για οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Αν θέλεις να το δοκιμάσεις και εσύ ο ίδιος, θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον Canary έκδοση του Chrome και να ενεργοποιήσεις τα εν λόγω δυο flags.

chrome://flags/#web-app-universal-install

chrome://flags/#shortcuts-not-apps

google chrome

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αχρειαστο για μενα, δε το βλεπω σα κατι φοβερο.. εγω μεχρι τωρα δεν ευχηθηκα για κατι τετοιο! οποια εφαρμογη σπανιως ηθελα να κατεβασω την κατεβαζα απο GPLAY που αφορουσε καποιο site και ειναι απειροελαχιστες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.