Το OnePlus 6 είναι μια από τις συσκευές που ξεχώρισαν το 2018. Όπως και πολλοί προκάτοχοί του, προσφέρει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή σε σύγκριση με άλλες προτάσεις ανταγωνιστών. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το XDA Developers, η αχίλλειος πτέρνα του OnePlus 6 είναι οι κάμερές του. Αν και η κάμερα του OnePlus 6 έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πλησιάζοντας τα επίπεδα flagship smartphone, συνεχίζει να υστερεί, ιδίως όσον αφορά την επεξεργασία φωτογραφιών. Και εδώ είναι που το Google Camera app έρχεται να βελτιώσει κάπως την κατάσταση.

Τα Google Camera modes, γνωστά συντόμως και ως Gcam, αναφέρονται σε εκείνες τις συγκεκριμένες εφαρμογές που βρίσκουμε στα Google Pixel και σε παλαιότερα μοντέλα Nexus. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι developers εργάζονταν για να φέρουν το Google Camera app σε πολλά smartphones και κάτι τέτοιο, είναι η αλήθεια δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.  Το συγκεκριμένο port του OnePlus 6 φέρει ορισμένα χαρακτηριστικά των Pixel στο OnePlus 6, όπως τα Rear & Front HDR+, Lens Blur, Panorama, PhotoSphere, και Google Lens. Το θέμα είναι παρέχει ουσιαστική βελτίωση όπως υπόσχεται τελικά; Πάμε να δούμε μερικές δοκιμές.

Σημείωση: Η πρώτη φωτογραφία θα είναι πάντα από την Gcam, ενώ η δεύτερη από την stock camera του OxygenOS. Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να μεταφερθείτε στο flickr και να τις δείτε σε πλήρη ανάλυση.

Test #1 – Mid-Late Afternoon

OnePlus6_comp_1_gcam

OnePlus6_comp_1_stock

Η Google κάμερα, όπως βλέπουμε, έκανε καλύτερη δουλειά στο γρασίδι, ενώ η stock OxygenOS camera στο OnePlus 6 έσπρωξε τα χρώματα προς τα πάνω σε κάποιο βαθμό. Επιπλέον, τα δέντρα στο βάθος, είναι λίγο πιο σκούρα προς το μαύρο στην Gcam, ενώ είναι πολύ πιο επακριβή στην stock camera του OxygenOS.

Test #2 – Dusk Parking Lot

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/44039660161/in/photostream/

OnePlus6_comp_2_stock

Σε αυτές τις δοκιμές, φαίνεται πολύ καλύτερα η μπλε απόχρωση με την οποία έχει πάθος η Gcam. Καμιά από τις δυο δεν είναι απολύτως καλές, αλλά η Google Camera είναι λάθος εδώ, καθώς δεν ταιριάζει ακριβώς στη σκηνή που προσπαθεί να αποτυπώσει. Μάλλον, λόγο του γεγονότος ότι η Google Camera προσπαθεί να ανεβάσει το HDR στις φωτογραφίες, έλαβε λίγο περισσότερη λεπτομέρεια, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μέτριες φωτογραφίες σε πολύ κακές συνθήκες.

Test #3 – Lit Sign

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/44039659591/in/photostream/

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/29102627587/in/photostream/

Εδώ βλέπετε δυο φωτογραφίες που είναι και πάλι διαφορετικές. Αν εστιάσετε στα χρώματα της πινακίδας και συγκεκριμένα στα γράμματα T και S, μπορείτε να δείτε ότι διαφέρουν έντονα μεταξύ των λήψεων. Συνολικά, εδώ η Google Camera έχει κάνει καλύτερη δουλειά, αλλά έχει αλλάξει δραματικά τα χρώματα και τα κάνει να φαίνονται μη φυσικά.

Test #4 – Early Morning Direct Sun

OnePlus6_comp_4_gcam

OnePlus6_comp_4_stock

Αυτή η η λήψη είναι η αγαπημένη του αρθρογράφου, καθώς έχει πολλά και διαφορετικά χρώματα, αντικείμενα βάθους και είναι άκρως ενδιαφέρον να δούμε πως οι διαφορετικές συσκευές διαχειρίζονται το σενάριο. Και η stock όπως και η Google camera κάνουν πολύ καλή δουλειά εδώ.

Μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες δοκιμές που έγιναν στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums

Συμπέρασμα

Ο αρθρογράφος του XDA Developers επισημαίνει ότι δεν θα πρότεινε σε κάποιον να πραγματοποιήσει τη μετάβαση στην Pixel camera. Όχι, για πολλούς λόγους. Ωστόσο, δεν λέει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να την χρησιμοποιήσετε και ότι δεν έχει πλεονεκτήματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Προς το παρόν όμως δεν το προτείνει και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Δεν μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί την εστίαση. Είναι κάτι πάνω στο οποίο εργάζονται οι developers για να διορθωθεί, σε κάθε περίπτωση όμως με τρεις εκδόσεις που δοκίμασε, όλες ήταν αργές στην εστίαση, κάτι που το stock software δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, υπάρχει μια καθυστέρηση στη λήψη της φωτογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση, η stock camera του OnePlus 6 είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις. Η OnePlus έχει κάνει σχεδόν ό,τι απαιτείται για να μπορεί να λάβει ο χρήστης μια καλή φωτογραφία, τα χρώματα είναι ακριβή, οι φωτογραφίες είχαν σωστή έκθεση.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο XDA Developers.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.