Ο Google Assistant ανακοινώθηκε πριν δύο χρόνια, στο Google I/O 2016 και από τότε η Google έχει κάνει μεγάλα βήματα στην τεχνητή νοημοσύνη και στο machine learning.

Σήμερα στο Google I/O 2018, η εταιρία μας ανακοίνωσε πολλά νέα χαρακτηριστικά του Google Assistant, που γίνεται όλο και πιο σημαντικό προϊόν για την εταιρία.

Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που μας ανακοίνωσε η εταιρία και που θα έρθουν πολύ σύντομα στις συσκευές μας.

Νέες και πιο φυσικές φωνές

Ο Sundar Pichai στην ανακοίνωση μας είπε πως ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της εταιρίας για το Google Assistant είναι η πιο φυσική και άνετη ομιλία, οπότε μας δίνουν περισσότερες νέες φωνές.

Αν και η αρχική φωνή του Assistant ήταν ένα πραγματικό άτομο, ηχογραφημένο, οι χρήστες ήθελαν παραπάνω επιλογές. Πλέον η Google με το μπορεί να κάνει την διαδικασία την δημιουργίας φωνών πολύ πιο εύκολη, μέσω της ομάδας machine learning DeepMind. Με αυτή την ομάδα θα μπορεί να κάνει τεχνητές φωνές να ακούγονται ρεαλιστικές. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί το WaveNet, από την DeepMind ομάδα της Google.

Έτσι ο Google Assistant αποκτά 6 νέες φωνές, με διαφορετικές προφορές και τονικότητες, ώστε να επιλέξουμε αυτή που μας αρέσει περισσότερο. Ο στόχος είναι να αποκτήσει διεθνείς φωνές και αυτό είναι η αρχή.

Μάλιστα μία από τις φωνές θα είναι αυτή του John Legend, που είναι διάσημος τραγουδιστής στις ΗΠΑ.

Δεν θα χρειάζεται να λέμε συνέχεια OK Google

Για εμάς που χρησιμοποιούμε το Google Assistant, ξέρουμε πως είναι εκνευριστικό να λέμε hey google ή ok google πριν κάθε ερώτηση. Η Google άκουσε τους προβληματισμούς του κοινού και έφτιαξε ένα χαρακτηριστικού με τον ονομασία “Continued Conversations”. Έτσι θα μπορούμε να συνεχίζουμε την κουβέντα με τον Google Assistant, χωρίς να πρέπει να πούμε hey google κάθε φορά.

Η επιλογή θα εμφανιστεί στις ρυθμίσεις του Google Assistant στις επόμενες εβδομάδες.

Πολλαπλές ενέργειες

Πλέον δεν θα χρειάζεται να δίνουμε τις εντολές μας μία-μία στο Google Assistant, αλλά θα μπορούμε να τις δίνουμε όλες μαζί. O φωνητικός βοηθός θα μπορεί πλέον να ξεχωρίζει την λέξη “and”, ώστε να δέχεται περισσότερες από μία εντολές. Αν όμως η λέξη “and” βρίσκεται στην εντολή μας, ο Google Assistant θα μπορεί να το ξεχωρίσει με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μην θεωρήσει το δεύτερο μισό της πρότασης σαν δεύτερη εντολή.

Pretty, Please

Οι γονείς φοβούνται πως αν τα παιδιά τους μάθουν στο να απαιτούν από τον βοηθό να τους δώσει πληροφορίες ή να τους διαβάσει ιστορίες, θα τα κάνει αγενή. Η Google αναγνωρίζει το πρόβλημα και όταν τα παιδιά ζητούν από τον βοηθό αυτά που θέλουν ευγενικά, τα επιβραβεύει. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται “Pretty, Please” και θα έρθει μέσα στο έτος, σαν χαρακτηριστικό για οικογένειες.

Νέο Canvas για τον Assistant

Ένας ακόμα στόχος της Google είναι να κάνει τον βοηθό πιο οπτικό. Έτσι έχουμε νέα εμφάνιση στον Google Assistant, με περισσότερες σχετικές πληροφορίες και διάφορές smart screens.  Το χαρακτηριστικό θα έρθει στο Android αυτό το καλοκαίρι και στο iOS λίγο αργότερα στο 2018.

Επίσης θα μπορούμε να δούμε εκπομπές στις smart screens του Google Assistant και έχει σαν σκοπό να συνδυάσει την φωνή με τα οπτικά, σε μια νέα εμφάνιση.

Νέες επιλογές για επιλογή φαγητού και delivery

Τελευταίο και αρκετά σημαντικό, ο Google Assistant θα μπορεί να μιλήσει για εμάς με επιχειρήσεις.  Έτσι θα μπορούμε να παραγγείλει για εμάς φαγητό ή να μας κλείσει τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο. Επίσης θα μπορεί να μας κλείσει ραντεβού με γιατρό ή να μας κλείσει ραντεβού για κούρεμα.

Η επίδειξη που έγινε στην σκηνή ήταν πολύ εντυπωσιακή και ίσως λίγο τρομακτική. Ο φωνητικός βοηθός πήρε τηλέφωνο σε υπηρεσία κομμωτηρίου και έκλεισε ραντεβού, χωρίς να μιλήσει ο χρήστης. Ήταν εντυπωσιακό πόσο ρεαλιστική ήταν η φωνή του φωνητικού βοηθού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.