Η Google σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι η Google Assistant καταγράφει ήχο ακόμη και αν δεν ενεργοποιείται από το OK Google. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας India Today, στελέχη της Google προχώρησαν σε αυτή την παραδοχή σε κυβερνητικό panel στην Ινδία, ενώ παραδέχθηκαν ότι και οι εργαζόμενοι ακούνε τις καταγραφές των συζητήσεων των χρηστών.

Google Assistant

Η Google παλαιότερα είχε ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοί της άκουγαν τις καταγραφές του τί λένε οι χρήστες στην Google Assistant για να βελτιώσει την τεχνολογία speech recognition για πλήθος διαφορετικών γλωσσών. Η εταιρεία ανέφερε, ότι μόνο ένα μέρος είναι προσβάσιμο από τους εργαζόμενους και ότι δεν ακούνε ευαίσθητες συζητήσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το πως γίνεται η διάκριση μεταξύ ευαίσθητων και μη  συζητήσεων.

Επιπλέον, η Google δεν έχει εξηγήσει γιατί η Assistant καταγράφει ήχο όταν δεν ενεργοποιείται από φωνητική εντολή. Γνωρίζουμε βέβαια, ότι η ψηφιακή βοηθός πάντα ακούει για το OK Google, αλλά γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ότι μόνο καταγράφει συζητήσεις αφού ακούσει το Hey Google ή το Ok Google.

Οι όροι χρήσης της Google αναφέρουν: Περιστασιακά, η Assistant μπορεί να ενεργοποιηθεί από κάποιον ήχο που θα μοιάζει σαν το Hey Google. Αν αυτό συμβεί, απλά θα πρέπει να πεις Hey Google, that wasn’t for you και η Assistant θα διαγράψει το τελευταίο αρχείο που στάλθηκε στην Google.

Σχολιάζοντας το θέμα, μέλος της ομάδας που ερευνά την Google ανέφερε ότι στους όρους χρήσης επισημαίνεται ξεκάθαρα ότι καταγράφονται και αποθηκεύονται οι συζητήσεις, αλλά δεν αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να τις ακούσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.