Με ένα blog post σήμερα, ο CEO και ιδρυτής της Bump, ανακοίνωσε πως η εταιρία εξαγοράστηκε από την Google. Το Bump έχει ένα σετ από ιδιόκτητες τεχνολογίες ανταλλαγής αρχείων. Το ξεχωριστό που έχει αυτή η υπηρεσία είναι πως οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν αρχεία, απλά τσουγκρίζοντας απαλά τις συσκευές τους. Αυτό που διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο το bump είναι πως δεν χρειάζεται NFC για να γίνει η ανταλλαγή, όπως οι παρόμοιες υπηρεσίες.

H υπηρεσία κάνει χρήση της τοποθεσίας σας και της χρονικής στιγμής που έγινε το Bump μεταξύ των τηλεφώνων, καταλαβαίνοντας έτσι ποιες συσκευές θέλουν να προβούν σε ανταλλαγή αρχείων. Έτσι η μεταφορά των αρχείων ξεκινά!

Η εταιρία είχε καταφέρει να αποκτήσει εκατομύρια χρήστες, με 60 εκ. downloads το 2011, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει αρκετό κέρδος από την εφαρμογή. Πέρσι τον Ιούλιο ανακοίνωσε το Flock, μια υπηρεσία για διαμοιρασμό φωτογραφιών, αλλά επίσης δεν βρήκε τρόπο να βγάλει αρκετό κέρδος.

Bump_Icon

Τέλος η εταιρία κατάφερε να βγάλει κάτι λιγότερο από $20 εκ. συνολικά, οπότε η εξαγορά της από την Google ήταν μάλλον σωτήρια. Στην ανακοίνωση στο blog αναφέρεται πως οι υπηρεσίες Bump και Flock θα συνεχίσουν να λειτουργούν προς το παρόν. Η Google πιθανότατα να χρησιμοποιήσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους για να εμπλουτίσει τις ασύρματες μεταφορές της στο Android και τα Nexus τηλέφωνά της!

Εμείς συγκεκριμένα έχουμε και ένα συναισθηματικό δεσμό με την εφαρμογή, καθώς αποτέλεσε και το πρώτο βίντεο του techmaniacs.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.