Προσθέτοντας από σήμερα την υποστήριξη των passkeys, το Advanced Protection Program της Google γίνεται πολύ πιο εύκολο να ενταχθεί κανείς, καθώς δεν απαιτεί πλέον ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας.

Τα passkeys, τα οποία εξασφαλίζονται με PIN, δακτυλικό αποτύπωμα ή ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου, μπορούν να υπάρχουν στο smartphone ή στο laptop/desktop σας. Προηγουμένως, χρειαζόσασταν τουλάχιστον ένα κλειδί ασφαλείας. Τώρα, οι επιλογές του κύριου και του δευτερεύοντος παράγοντα ασφαλείας σας είναι:

  • 2 passkeys ή κλειδιά ασφαλείας
  • 1 passkey και 1 κλειδί ασφαλείας
  • 1 passkey ή κλειδί ασφαλείας και επιλογές ανάκτησης, όπως τηλέφωνο ανάκτησης και email

Το Πρόγραμμα Ενισχυμένης προστασίας προφυλάσσει τους χρήστες που θα ενταχθούν σε αυτό από στοχευμένες επιθέσεις στο διαδίκτυο. Νέες επιλογές προστασίας προστίθενται αυτόματα για τη θωράκιση ενάντια στο ευρύ φάσμα απειλών που υπάρχουν σήμερα.

ο Advanced Protection Program παρέχει το “ισχυρότερο επίπεδο ασφάλειας του λογαριασμού Google” με “πρόσθετες διασφαλίσεις έναντι κοινών επιθέσεων όπως phishing, κακόβουλο λογισμικό και δόλια πρόσβαση σε δεδομένα“. Εκτός από την επαλήθευση 2 βημάτων κατά την είσοδο, το APP ενεργοποιεί αυστηρότερους ελέγχους ασφαλούς περιήγησης κατά το downloading στον Chrome και περιορίζει τις εγκαταστάσεις εφαρμογών Android σε “επαληθευμένα καταστήματα“. Η Google θα εμποδίσει επίσης την πρόσβαση τρίτων σε δεδομένα του λογαριασμού Google. Η υποστήριξη Passkey είχε παρουσιαστεί σε μορφή preview τον περασμένο Μάιο.

Μπορείτε να εγγραφείτε για το Advanced Protection Program με passkeys εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.