Έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να διαγράφει δεδομένα από Google λογαριασμούς σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χώρο. Πλέον όμως αρχίζει να εφαρμόζει μια νέα πολιτική, στην οποία οι δωρεάν λογαριασμοί βρίσκονται σε κίνδυνο στο τέλος του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί το phonearena.com, η παλαιότερη πολιτική ανέφερε ότι από την 1η Ιουνίου 2021, όλα τα αρχεία εντός της σουίτας εφαρμογών της Google, όπως τα Google Docs, Google Sheets, Slides, Drawings, Forms και Jamboard αλλά και του Google Photos, θα αρχίσουν να μετρούν έναντι του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου των 15GB.  Επιπλέον, ανέφερε ότι λογαριασμοί που είναι ανενεργοί σε μια ή και περισσότερες εφαρμογές για μια περίοδο 24 μηνών θα διαγραφούν. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί χωρίς πρώτα η Google να έχει στείλει πλήθος emails που θα σε ενημερώνουν για την κίνηση αυτή.

Η νέα πολιτική, η οποία επιβεβαιώθηκε απευθείας στο 9to5google, αναφέρει: Αν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχεις συνδεθεί σε αυτόν για μια περίοδο τουλάχιστον 2 χρόνων, η εταιρεία επισημαίνει ότι θα διαγράψει το λογαριασμό και τα περιεχόμενα. Η πολιτική θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τον Δεκέμβριο του 2023 σε φάσεις και ξεκινώντας με αυτούς που δημιουργήθηκαν αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Μπορείς να ρυθμίσεις τι θα συμβεί αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λογαριασμό σου εδώ. Η Google πάντως, θα στείλει ενημερωτικά emails πριν προχωρήσει στη διαγραφή του λογαριασμού σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.