Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1.8 δισεκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί Gmail, ενώ όσον αφορά το Google Photos, οι ενεργοί χρήστες υπολογίζονται σε 2 δισεκατομμύρια. Η Google έχει προειδοποιήσει ότι αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι μη ενεργοί λογαριασμοί θα διαγραφούν.

Αν και δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Google Services όπως το Gmail και το Google Photos, το ποσοστό που διαβάζει τα security blogs της Google είναι μικρό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο γράφουμε και το εν λόγω άρθρο. Εν ολίγοις, η Ruth Kricheli, της Google είχε προειδοποιήσει σε πρόσφατο blog ότι χρήστες με ανενεργούς προσωπικούς λογαριασμούς Google θα δουν σύντομα αυτοί να διαγράφονται, χάνοντας δεδομένα από το Gmail, Docs, Google Drive, Google Meet, Calendar και Google Photos τον Δεκέμβριο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαγραφή των λογαριασμών και του περιεχομένου όπως εξηγεί η Kricheli θα γίνει σταδιακά και με πλήθος προειδοποιήσεων για τους χρήστες που επηρεάζονται. Η Google ισχυρίζεται ότι προχωράει σε αυτές τις διαγραφές για τον απλό λόγο ότι υπάρχει σαφείς κίνδυνος χακαρίσματος ενός ξεχασμένου λογαριασμού με τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για το χρήστη. Αν δεν θέλεις να χάσεις το λογαριασμό σου θα πρέπει να συνδεθείς άμεσα σε αυτόν, ενώ αν έχεις ξεχάσει κωδικούς ξεκίνα τη διαδικασία επαναφοράς. Βέβαια, το αποτέλεσμα της επαναφοράς εξαρτάται από τα στοιχεία ανάκτησης που έχεις δηλώσει και αν τα θυμάσαι.

3D EARTH PRO: Εφαρμογή καιρού ξανά εντελώς δωρεάν από τα 9.99 ευρώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.