Η Google προσθέτει μια νέα εύχρηστη λειτουργία στο Wear OS που θα βοηθήσει τους γονείς να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν καλύτερα τη χρήση του smartwatch του παιδιού τους. Η νέα έκδοση του Google Play Services (v24.18), που κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου, προσθέτει τη λειτουργία Ώρες Σχολείου στα smartwatches με Wear OS. Οι σημειώσεις έκδοσης της Google περιγράφουν τη λειτουργία ως εξής:

Διαχείριση λογαριασμού – [Wear] Εάν είστε γονέας, θα μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες σχολείου για να περιορίσετε τις εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί σας και να θέσετε σε σίγαση τη συσκευή του.

Η περιγραφή δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, αλλά η λειτουργία “Ώρες Σχολείου” στο Wear OS φαίνεται παρόμοια με τη λειτουργία “Schooltime” στο Apple Watch. Η έκδοση της Apple επιτρέπει στους γονείς να μπλοκάρουν εφαρμογές και να ενεργοποιήσουν το Do Not Disturb κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων χρονικών ορίων Ωστόσο, οι γονείς μπορούν να συμπεριλάβουν διαλείμματα για πράγματα όπως το μεσημεριανό γεύμα και κλήσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου Schooltime.

Δεν είναι σαφές αν η νέα λειτουργία Ώρες Σχολείου στο Wear OS θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά η περιγραφή υποδηλώνει ότι μάλλον ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν όλα τα smartwatches με Wear OS θα υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία ή αν περιορίζεται σε πιο πρόσφατες συσκευές. Την αναζητήσαμε στο Samsung Galaxy Watch 5, αλλά η νέα ενημέρωση του Google Play Services δεν είναι διαθέσιμη ακόμη σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.