Ο δεύτερος τίτλος της σειράς God Eater, το God Eater 2 – Rage Burst, μας ήρθε από την Bandai Namco και μας προσφέρει άλλη μία monster hunting εμπειρία που θα μας γεμίσει τις μέρες με άφθονη εκτόνωση πάνω στα τέρατα του παιχνιδιού. Ας δούμε ένα-ένα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του God Eater 2.

ger_battle3_1461069224_1472032330

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το God Eater 2 – Rage Burst μας ξεκινάει 3 χρόνια αργότερα από εκεί που μας είχε αφήσει ο πρώτος τίτλος της σειράς, το Resurrection, με μία μυστηριώδη κόκκινη βροχή να εξαπλώνει μία πανδημία στον κόσμο, η οποία ονομάζεται Black Plague καθότι άπαξ και μολυνθείς η πιθανότητα θανάτου είναι 100%. Ξεκινάμε ως ο καινούργιος μαχητής μίας επίλεκτης ακόμα και ανάμεσα στους God Eaters ομάδας, της Blood και ξεκινάμε τη μάχη για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Όπως όλα τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας, ξεκινάμε σχεδόν αναγκαστικά από τον ρόλο του “νέοπα” μέσα σε μια ομάδα μαχητών, όμως αυτό που κάνει το God Eater 2  να ξεχωρίσει είναι το βάθος της ιστορίας που ανακαλύπτει ο παίκτης όσο προχωράει στις story missions. Ενδείκνυται περισσότερο για φανατικούς του είδους των moster hunting παιχνιδιών, καθώς το grinding των αποστολών μπορεί να κάνει οποιονδήποτε άλλον να κουραστεί σχετικά νωρίς.

ger_event1_1461069225_1472032330

GAMEPLAY

Ίσως επειδή είναι port από το PS Vita όπου οι δυνατότητες της κονσόλας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για καινοτομίες, ίσως επειδή έπρεπε οι 2 τίτλοι να κυκλοφορήσουν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Rage Burst έχει ακριβώς το ίδιο gameplay με τον προκάτοχό του, Resurrection.

Από τα μενού στα non-battle μέρη, μέχρι τα button combos που χρειάζονται για ειδικές κινήσεις στις μάχες, ο τρόπος χειρισμού είναι πανομοιότυπος στα 2 παιχνίδια. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κληρονομείται και η τεράστια ποικιλία στο crafting και upgrading των όπλων και αντικειμένων, όπως επίσης και η πολυπλοκότητα του ίδιου συστήματος. Αν είστε φανατικός οπαδός του είδους και σας αρέσει το cookie cutting για να ανεβάζετε τα στατιστικά σας, σίγουρα θα περάσετε πολλές ώρες προσπαθώντας να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό αντικειμένων για το μέγιστο δυνατό damage.

ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΉΧΟΣ

Το God Eater 2 – Rage Burst είναι ένα παράδειγμα του πως δείχνει ένα παιχνίδι που σχεδιάστηκε για handheld κονσόλα όταν γίνεται port σε κονσόλα των δυνατοτήτων του PS4. Τα γραφικά υστερούν πολύ σε σχέση με το τι έχουμε δει να κυκλοφορεί στο Playstation, ακόμα και σε παιχνίδια του ίδιου είδους. Απλοϊκά, αρκετά τετραγωνισμένα, όχι όμως και τόσο κουραστικά που να μη μας αφήσουν να απολαύσουμε το παιχνίδι στο σύνολό του.

Όσον αφορά τον ήχο, εδώ τα πράγματα χειροτερεύουν. Ενώ η εισαγωγή μας ανέβασε και προετοίμασε για άγριες διαθέσεις, η ίδια μονότονη ηλεκτρονική μουσική που ακούγεται στο background μεταξύ αποστολών, μας έκανε να μπούμε πολύ σύντομα στις ρυθμίσεις για να χαμηλώσουμε την ένταση. Καλή δουλειά έχει γίνει στον διαχωρισμό ήχων κατά τη διάρκεια της μάχης, με τη μουσική, τους ήχους περιβάλλοντος και τις κραυγές να ακούγονται από το σύστημα που χρησιμοποιείται, ενώ οι συνομιλίες ασυρμάτου από το ηχείο του DualShock4.

Ακόμα ένα μεγάλο μείον καθαρά κατά την προσωπική άποψη του reviewer, είναι η απόφαση της εκδότριας να κυκλοφορήσει στις χώρες της Δύσης και τους 2 τίτλους χωρίς καθόλου διαλόγους στην Ιαπωνική, με αποτέλεσμα να βλέπουμε χαρακτήρες σχεδιασμένους σε στυλ anime να συνομιλούν στα αγγλικά, κάτι που μας θύμισε κάπως τις μεταγλωττισμένες ιαπωνικές σειρές κινουμένων σχεδιών που βλέπαμε μικροί στην τηλεόραση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ REPLAYABILITY

Το βάθος της ιστορίας, η διαφορετικότητα των διαλόγων με όλες τις πιθανές επιλογές, η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και η τεράστια ποικιλία του συστήματος εξοπλισμού του χαρακτήρα, μας δίνουν άπειρες ώρες παιχνιδιού. Αν μάλιστα είστε οπαδός των monster hunting παιχνιδιών, θα μπορούσατε άνετα να παίξετε το Rage Burst πολλές φορές, κάθε φορά με διαφορετικό στυλ και φυσικά διαφορετικά αποτελέσματα. Η επαναληπτικότητα που διέπει το παιχνίδι στις μάχες, στο σύστημα crafting, ακόμα και στις κινήσεις που κάνετε εκτός μάχης μπορεί να σας κουράσει, όμως σίγουρα το story είναι ικανό να σας κρατήσει κολλημένους.

ger_event3_1461069226_1472032328

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.