Ο δορυφόρος Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA αποκάλυψε την παρουσία εννέα νέων θερμών πλανητών σαν τον Δια, πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αυτοί οι ογκώδεις εξωγήινοι κόσμοι, βρίσκονται στις μακρινές γωνιές του σύμπαντος και παρουσιάστηκαν από μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Jack Schulte από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Οι καυτοί αυτοί πλανήτες, που μοιάζουν με τον γνωστό μας γίγαντα αερίου Δία, είναι ουράνια μεγαθήρια με μια ιδιαιτερότητα, βρίσκονται εντυπωσιακά κοντά στα μητρικά τους άστρα, με αποτέλεσμα να έχουν καυτές επιφανειακές θερμοκρασίες.

 Με περισσότερους από 7.000 πιθανούς υποψήφιους πλανήτες να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, η πρόσφατη ανακάλυψη προσθέτει εννέα ακόμη πλανήτες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων σε 415.

Η ομάδα του Jack Schulte παρουσίασε λεπτομερώς τους πλανήτες και τις συναρπαστικές διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά αυτών.  Από τον TOI-1855 b έως τον TOI-5301 b, τα κοσμικά αυτά αντικείμενα, μοιράζονται χαρακτηριστικά με τον Δία, αλλά διαθέτουν μάζες που κυμαίνονται από 0,55 έως 3,88 φορές μεγαλύτερες από αυτές του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Βρισκόμενοι σε αποστάσεις που κυμαίνονται από 576 έως 1.985 έτη φωτός, αυτοί οι κοσμικοί γίγαντες παρέχουν στους αστρονόμους μια βαθύτερη γνώση για το πώς σχηματίζονται, εξελίσσονται και περιηγούνται στην απεραντοσύνη της γαλαξιακής μας γειτονιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.