Ένα νέο χορτοφάγο είδος που μοιάζει πιράνχα ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και ονομάστηκε Σάουρον, από τον γνωστό χαρακτήρα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Οι επιστήμονες το περιέγραψαν επίσημως και το ονόμασαν Myloplus sauron επειδή το στρογγυλό σώμα του και τα διακριτικά πορτοκαλί και μαύρα σημάδια του μοιάζουν πολύ με το διαβόητο κακό μάτι του γνωστού χαρακτήρα.

Μοναδική ανακάλυψη στην Κρήτη! Κτίριο 4.000 ετών

Το νέο αυτό είδος, είναι ένα από τα δυο που περιέγραψαν πρόσφατα οι επιστήμονες στο πλαίσιο της προσπάθειας να κατανοήσουν καλύτερα την βιοποικιλότητα των ψαριών στον Αμαζόνιο. Αν και συγγενεύει στενά με τα πιράνχας, είναι περισσότερο γνωστό ως pacu η κοινή ονομασία που χρησιμοποιείται συνήθως για τους χορτοφάγους συγγενείς των πιράνχας. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neotropical Ichthyology, προσπαθεί να ρίξει φως στα πιράνχας του Αμαζονίου και τους συγγενείς τους, οι οποίοι δύσκολα ξεχωρίζονται καθώς αλλάζουν συνεχώς εμφάνιση κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Sauron-fish

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.