To Gmail είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες email σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε το χρησιμοποιείς σε ένα PC, είτε σε tablet, είτε σε smartphone. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες. Ένα από εκείνα τα ιδιαιτέρως χρήσιμα χαρακτηριστικά πίσω στο 2007, όταν έκανε το ντεμπούτο του, ήταν η δυνατότητα αρχειοθέτησης των emails online. Εκείνη τη χρονική στιγμή, το Gmail παρείχε στους χρήστες περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με τους ανταγωνιστές, επιτρέποντας το εν λόγω χαρακτηριστικό για να παρέχει έναν νέο τρόπο για τους χρήστες να παραμετροποιήσουν το inbox τους.
Πως το Gmail αρχειοθετούσε τα emails
Όταν ένας χρήστης προέβαινε στην αρχειοθέτηση ενός email στο Gmail, δεν εμφανιζόταν αυτό στα inboxes. Αντί όμως το Gmail να το διαγράψει, το μετακινούσε σε ένα φάκελο αρχειοθετημένων μηνυμάτων. Οι χρήστες μπορούσαν να ανοίξουν τον φάκελο αυτό για να βρουν τα παλαιά αυτά emails.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλέον δεν εμφανίζεται ετικέτα με τα αρχειοθετημένα μηνύματα στη λίστα του Gmail. Η λίστα εκείνη ήταν ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να αναζητήσεις τα αρχειοθετημένα μηνύματα.
Πως το Gmail αρχειοθετεί σήμερα τα emails
Αν και τα αρχειοθετημένα emails δεν εμφανίζονται στα εισερχόμενα και δεν μπορείς πλέον να τα βρεις μέσω της ετικέτας, θα εμφανιστούν όταν τα αναζητήσεις. Οποιοδήποτε αρχειοθετημένο μήνυμα που περιέχει έναν όρο αναζήτησης αυτόματα εμφανίζεται μαζί με τα μη αρχειοθετημένα emails.
H search bar του Gmail προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων όσον αφορά την αναζήτηση, καθώς σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις αναζήτηση βάσει αποστολέα, παραλήπτη, ημερομηνία, κατηγορίας, συνημμένων αρχείων κ.α. Αν ψάχνεις δηλαδή για ένα συγκεκριμένο email αντί για μια λίστα με κάθε email που έχεις αρχειοθετήσει, εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες που σου παρέχει η Google, πατώντας το σχετικό πλήκτρο δίπλα στην search bar. Αμέσως θα εμφανιστούν τα φίλτρα αναζήτησης για να βρεις αμέσως αυτό που αναζητάς.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.