Skip to content

Γιατί το Huawei laptop σου έχει κολλήσει στην Windows 10 1909!

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
huawei laptop

Χρησιμοποιούμε ως βασικό μηχάνημα για τα πάντα, torrents, δουλειά στο techmaniacs.gr, rendering, γενικώς τα πάντα, το Huawei Matebook D15 2020. Κατά την άποψή μου είναι ένα πολύ value for money laptop και σε αυτό βοηθάει και ο Ryzen που έχει μέσα (ακόμη και BF4 έχω παίξει).

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, δεν λέει να αναβαθμιστεί πάνω από την 1909. Και ως εκ τούτου επειδή μάλλον έχουμε καταλάβει τι μπορεί να φταίει, γράφουμε το εν λόγω άρθρο για να σε βοηθήσουμε σε περίπτωση που σπας το κεφάλι σου.

Όπως πρώτα θα αναφέρω τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Δεν πρέπει να εγγραφείς στο πρόγραμμα Windows Insider και να εξαναγκάσεις την εγκατάσταση της 20H2 ενημέρωσης. Και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.

Το κάναμε εμείς για εσάς, εγγραφήκαμε κανονικά, αναζητώντας στο Windows update την βρήκε και άρχισε να την κατεβάζει. Δυστυχώς όμως στη συνέχεια μας εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η αναβάθμιση, επειδή η έκδοση δεν είναι συμβατή με το laptop μας.

Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να προβούμε στην εγκατάστασή της με το Windows tool που κάνει force install στην ουσία. Δυστυχώς, ούτε και αυτό θα σε βοηθήσει, εμφανίζει το ίδιο μήνυμα. Clean Install δεν επιχείρησα και ούτε το προτείνω, θα χάσει όλους τους drivers της μάνας του και είναι κρίμα.

Την απάντηση μάλλον πρέπει να δίνει (δεν είμαστε 100% σίγουροι) ένα support θέμα, στην επίσημη σελίδα υποστήριξης της Huawei που αναφέρει με λίγα λόγια ότι δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, επειδή έχει μπει block στην ενημέρωση. Εξηγεί δηλαδή τι ευθύνεται αν δεις ένα μήνυμα σαν αυτό, όπως και εμείς:

Συγκεκριμένα τονίζεται:

Κατά τη διάρκεια δοκιμών της Huawei ανακαλύφθηκε ότι το  WinRE partition volume label  του δίσκου χάνεται όταν γίνεται αναβάθμιση του firmware σε κάποια έκδοση, που έχει κάνει το ντεμπούτο της μετά τον Οκτώβριο του 2020. Ως εκ τούτου το F10 factory reset feature του laptop δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και για να διασφαλιστεί η ορθή του λειτουργία μετά την αναβάθμιση του συστήματος, η Huawei έχει ενημερώσει τη Microsoft θα μπλοκάρει την αναβάθμιση μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Huawei
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.