Του Nick Todorov, phonearena.com

Η Samsung αναμένεται μέσα στο 2019, να παρουσίασε επίσημα, μια νέα κατηγορία smartphone συσκευών, ένα προϊόν το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για το αναδιπλούμενο smartphone το οποίο θα ενσωματώνει την αναδιπλούμενη OLED οθόνη της Samsung, μια συσκευή η οποία αναφέρεται ως Galaxy X. Ένα smartphone το οποίο θα μπορεί να αναδιπλώσει και το οποίο θα προέρχεται από τον πιο γνωστό κατασκευαστή.

Δεν είμαστε σίγουροι πως θα μοιάζει, δεν γνωρίζουμε πως θα λειτουργεί και δεν γνωρίζουμε αν το Galaxy X θα είναι η επίσημη ονομασία του, ωστόσο αρκεί η φήμη και μόνο, ή η πληροφορία αν θέλετε ότι έρχεται μια τέτοια συσκευή, για να εντυπωσιαστούμε. Αλλά ένα πράγμα που θα πρέπει να σκεφθούμε είναι: Το Galaxy X (ή όπως αυτό θα αποκαλείται) δεν πρόκειται να είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο. Φυσικά θα υπάρχει hype, αλλά πόσο πραγματικά καλύτερο μπορεί να είναι από ένα Galaxy S10 ή ό,τι έλθει τον επόμενο χρόνο; Ας εξηγήσουμε γιατί.

To Galaxy X μπορεί να είναι απλά ένα flip phone!

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το design του Galaxy X είναι απλά ένα μυστήριο προς το παρόν, ωστόσο οι φήμες δείχνουν προς δυο πιθανές κατευθύνσεις. Η μια είναι ένα Galaxy X με αναδιπλούμενη OLED οθόνη. Η συσκευή και η οθόνη της, μπορεί να διπλώνει είτε προς τα μέσα, σαν ένα βιβλίο ή flip phone, είτε προς τα έξω, όπως εικονίζεται παρακάτω.

Ωστόσο, φήμες από Κορεατικά media, επισημαίνουν ότι το Galaxy X μπορεί να χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές οθόνες. Η συσκευή να διπλώνει, αλλά οι οθόνες όχι. Οι δυο οθόνες θα βρίσκονται από την μέσα πλευρά της αναδίπλωσης και μαζί θα παρέχουν πρόσθετο χώρο οθόνης όταν χρειάζεται, ενώ η τρίτη θα βρίσκεται από την έξω πλευρά και θα χρησιμοποιείται για περιπτώσεις, όπως αλληλεπίδραση με τις ειδοποιήσεις. Δυο άλλες πατέντες, μας παρέχουν μια ιδέα για το πως αυτή θα μοιάζει, παρά το γεγονός ότι δεν εικονίζεται η τρίτη οθόνη.

Το να βλέπεις όμως ένα αναδιπλούμενο Galaxy X με οθόνη η οποία δεν αναδιπλώνει, είναι κάπως απογοητευτικό, πόσο μάλλον όταν η ίδια η Samsung έχει δείξει τις αναδιπλούμενες OLED οθόνες από το 2011.

Ένα foldable smartphone ίσως δεν είναι πρακτικό!

Δεν γνωρίζουμε πως θα είναι το αναδιπλούμενο smartphone. Ένα Galaxy X θα είναι αποτυχία αν πρέπει να γίνεται unfolded κάθε φορά. Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι πλήρως εύχρηστο όταν αναδιπλώνεται. Την ίδια στιγμή πρέπει να προσφέρει ένα πρακτικό πλεονέκτημα όταν προεκτείνεται και αναμένουμε αυτό να είναι πρόσθετος χώρος οθόνης. Η συσκευή θα πρέπει να είναι άνετη στη χρήση κιόλας. Δυστυχώς, κανένα design από αυτά που βλέπουμε παραπάνω δεν ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις. Ένα smartphone τύπου flip phone είτε θα καταλήξει σε ένα handset το οποίο είναι αρκετά μικρό όταν αναδιπλώνεται ή αρκετά μεγάλο όταν το ανοίγουμε.

Ένα foldable smartphone ίσως είναι εύθραυστο και ακριβό!

Χωρίς αμφιβολία, ένα αναδιπλούμενο smartphone όπως το Galaxy X, μπορεί να είναι περισσότερο εύθραυστο από ότι περιμένουμε. Μπορεί να είναι εύθραυστο, επειδή μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιου είδους μηχανισμό, και οι μηχανισμοί αστοχούν. Επιπλέον, η αντοχή στο νερό, είναι πιο δύσκολη να επιτευχθεί, σε μια συσκευή η οποία έχει κινούμενα μέρη. Και αν χρησιμοποιεί και μια αναδιπλούμενη οθόνη, ίσως να μην έχει τόσο αντοχή στις γρατσουνιές, σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ανάπτυξη ενός τέτοιου smartphone αποτελεί μια τεχνολογική πρόκληση. Πως θα μπορούσε να χωρέσει μια ικανοποιητικά μεγάλη μπαταρία;. Πως θα κατασκευαστεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός αναδίπλωσης; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι δύσκολη υπόθεση και για αυτό το τελικό προϊόν μπορεί να μην είναι φθηνό. Επιπλέον, δεν φανταζόμαστε ότι θα είναι εύκολη η δημιουργία τόσων πολλών εύκαμπτων OLED οθονών, για αυτό το Galaxy X ίσως περιοριστεί σε κάποιες αγορές μόνο και φθάσει σε περιορισμένες ποσότητες.

Επομένως γιατί να θέλει η Samsung να διαθέσει μια τέτοια συσκευή; Τα Samsung Galaxy Note Edge και Galaxy Round ήταν τα πρώτα που διέθεταν την flexible OLED τεχνολογία της Samsung. Δεν πούλησαν τόσο καλά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε σημασία, καθώς εξυπηρετούσαν έναν μεγαλύτερο σκοπό, επέτρεψαν στην Samsung να αξιολογήσει την προοπτική των flexible οθονών OLED σε πραγματικό περιβάλλον χρήσης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.