Η Microsoft μερικές φορές διαθέτει σημαντικά security updates μέσω του Microsoft Store. Και αυτό ακριβώς είναι κάτι που μάθαμε για τα καλά τον Ιούλιο του 2020, όταν η εταιρεία διέθεσε μια σημαντική αναβάθμιση για τους Windows 10 HEVC codecs όχι μέσω του Windows Update αλλά μέσω του Store.

Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι codecs εγκαθίστανται μέσω του Store, είτε από εσένα, είτε από τον κατασκευαστή του PC. Ωστόσο, αν απενεργοποιήσουμε τα automatic app updates από το Microsoft Store, το Windows 10 PC σου δεν θα πάρει ποτέ τις σημαντικές ενημερώσεις που απαιτούνται.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διασφαλίσεις ότι τα automatic app updates είναι ενεργοποιημένα από το Store. Για να το κάνεις, άνοιξε το Microsoft Store app από το Start Menu ή την taskbar. Πίεσε στο menu button (….) στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και επέλεξε Settings. βεβαιώσου ότι το Update apps automatically είναι ενεργοποιημένο. Πλέον μπορείς να κλείσεις το Store.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να περιορίσεις τα automatic updates, απλά απεγκατέστησε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς. Τα Windows δεν κατεβάζουν ενημερώσεις για εφαρμογές που δεν είναι εγκατεστημένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.